Rămâi conectat

Ştirea zilei

Şoferii propun soluţii pentru fluidizarea circulaţiei din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mai mulţi şoferi şi agenţi economici, în special din zona industrială Partoş şi Oarda de Jos, s-au adresat redacţiei cu propuneri pentru fluidizarea circulaţiei, după închiderea pasajului de cale ferată de la Partoş. Ei sunt nemulţumiţi de modul în care s-a pregătit sau mai bine zis nu s-a pregătit devierea circulaţiei, astfel că a început un nou calvar pentru toţi şoferii care tranzitează Alba Iulia. Iată ce propun aceştia pentru fluidizarea traficului.
1. În primul rând, cea mai mare problemă o constituie intersecţia din zona de trecere de la calea ferată unde şoseaua de centură se întretaie cu drumul care duce la Teleac, Drâmbar. Cozi interminabile se formează aici pe toate direcţiile. Pentru aceştia se propune ca intersecţia să fie semaforizată şi semnalizată corespunzător iar viteza să fie adaptată cerinţelor unei restricţii de circulaţie.
2. Pentru ca intrarea şi ieşirea din Alba Iulia, în aceeaşi zonă a trecerii de cale ferată să fie mai fluidă se propune să se introducă sens unic pe strada Mărăşeşti, pentru intrarea în Alba Iulia şi sens unic pe strada Bucureşti, pentru ieşirea din Alba Iulia sau viceversa. În prezent şoferii care circulă pe strada Mărăşeşti trebuie să cedeze trecerea fie celor care vin de pe strada Bucureşti, fie celor care intră pe strada Bucureşti. Nu ar fi necesar, în aceste condiţii, nici prezenţa unui poliţist care să dirijeze maşinile, cum se întâmplă în prezent.
3. Toate maşinile proprietate personală de pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti să fie obligate să parcheze în afara carosabilului, adică în curţile proprietarilor şi nu pe străzi, pe perioada efectuării lucrărilor la pasaj. De asemenea, pentru ca riveranii să nu mai circule doar pe strada Mărăşeşti, se impune finalizarea cu prioritate a lucrărilor de pe străduţele adiacente.
4. Pentru cei care tranzitează Alba Iulia spre Deva poate fi folosită şi varianta Pâclişa – Vinţu de Jos – Blandiana – Geoagiu Băi, drum asfaltat aproape integral.
Propunem aceste măsuri Primăriei municipiului Alba Iulia şi Poliţiei municipale ca şi Serviciului Circulaţie de la Poliţia Judeţeană. Ziarul „Unirea” este deschis şi receptiv şi faţă de alte propuneri venite din partea conducătorilor auto şi ale agenţilor economici. (A.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea