Rămâi conectat

Ştirea zilei

În maxim 30 de ani, albaiulienilor le va creşte şi umbra unui copac deasupra capului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Frumoasă ţară, păcat că-i locuită” concluzionează din ce în ce mai des turistul român sau străin aflat în vizită prin România, după confruntări din cele mai neplăcute cu realităţile zilnice din ţara noastră.
„Prin eforturi susţinute (de fonduri europene) şi după deşertizarea Cetăţii Vauban – prin exterminarea brandului de ţară, inclusiv a trunchiului viguros ce susţinea frunzuliţa – edilii albaiulieni se pot mândri că au rezolvat dictonul în cauză. Respectiv ţara, cu Cetatea Alba Carolina în ea, a rămas frumoasă. Însă populată, ba. La 50 de grade Celsius cine s-o mai populeze? Temperatura insuportabilă este resimţită şi după apusul soarelui, căldura ce radiază din betoanele supraîncălzite punând serios la încercare tenacitatea eventualilor turişti din zonă”, spune vicepreşedintele liberal Florin Roman, care insistă să monitorizeze săptămânal temperaturile record înregistrate pe betoanele din Cetate.
Şi la urma urmei, nu este vorba doar de turiştii cu chimirul gros, presupuşi aducători de venituri grase în economia locală. Aceia vin, leşină de extaz (sau de căldură) şi pleacă. Rămân însă aici albaiulienii care tranzitează deşertul, înspre sau dinspre muncă, pensionarii (care preferă acum o plimbare gratuită în răcoarea aerului condiţionat din autobuze decât un atac cerebral provocat de insolaţia din şanţurile Cetăţii), părinţii cu copii aflaţi în căutarea unei evadări din cuptorul betonat al blocurilor. Toţi rămân aici, în Cetatea Alba Iulia, aşteptând cuminţi în soare, vreo 20-30 de ani, să le crească din nou umbra unui copac deasupra capului. Sau, mai sinistru, pentru cei mai în vârstă dintre ei, sătui de atâta aşteptare şi experimente urbanistice eşuate, copacul le va creşte într-un final direct deasupra pieptului….
„Şi mai trist este că, pe lângă toate acestea, albaiulienii rămân tot cu buzunarele şi burţile goale, iar istoria noastră şi Cetatea ne sunt furate de gaşca domnului primar”, a subliniat liberalul Florin Roman.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea