Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cetatea Alba Iulia – cel mai „modern cuptor” din Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Plimbare de vară prin şanţurile Cetăţii Alba Iulia. Parcuri inexistente! Nu fac umbră – pentru că nu există (sic!) sau au fost tăiate. Cetatea este frumos colorată de istorie şi de peticele de iarbă sub soarele orbitor. Totul e pustiu şi chiar sinistru. Mai pustiu ca niciodată. Niciun pas de om, albaiulian sau turist, nu se vede oriunde ai privi. Şanţurile Cetăţii fierb în caniculă şi s-au transformat în cuptor. Este un cuptor foarte „modern” dotat cu betoane şi pavele de ultimă generaţie. Transpirând şi visând la vacanţe la mare, la o bine meritată evadare, nu-i aşa?, angajaţii şi portavocile Primăriei şi ai Corint scriu cu ultimele picături de energie comunicate de presă şi articole pompoase despre sutele de turişti inexistenţi care ne calcă pragul oraşului. Ei privesc pierduţi termometrele care nu pot minţi aşa cum o fac pixurile lor şi care le arată neverosimil realitatea: 50 de grade.
Este oferta de vară 2011 a Primăriei şi a Grup Corint: Sahara de beton adusă în Cetatea din Alba Iulia. Dacă nu ar fi trist, ar putea fi numele unui spectacol de circ exotic în vizită în oraşului nostru. Altfel e doar un circ pe sănătatea şi pe spatele şi buzunarele noastre: betoane, bătaie de joc faţă de verdeaţa care exista acu’ ceva vreme în Cetate şi care a fost pusă jos de buldozere.
Cele 50 de grade din şanţuri arată că minciuna are picioare scurte: nu există niciun aşa-zis „parc” în şanţuri cu care se lăuda Hava acum câteva luni. Nu există nimic care să dea viaţă acestui pustiu de betoane. Aleile din Cetate, cândva umbroase, sunt acum râuri de ciment şi de arşiţă. Nimeni nu mai poate respira în frumoasa noastră Cetate. Nici măcar ciorile de altădată – duşmanul inventat de Hava în războiul său cu natura şi verdeaţa.
Umbra şi răcoarea este în altă parte acum. Este acolo unde profitorii din contractele cu Cetatea îşi toacă liniştiţi banii, pe vreun vas scump de croazieră sau la răcoarea unei pisicine de fiţe. Nimeni nu îi deranjează. Toate contractele lor sunt betonate (sic!) de o decizie politică coruptă care le-a dat pe mână „aurul” nostru, gratis. Nu îi deranjează nici măcar informaţiile venite de „acasă” din oraş, că Cetatea e pustie, goală, că nimeni nu se poate apropia de cel mai modernizat „cuptor” din Europa. Ei nu se sinchisesc şi între două cocktailuri reci comandă şi plătesc în continuare articole şi campanii de presă în care „sute de turişti iau cu asalt Cetatea bla bla” …
Florin ROMAN,
liberal albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea