Rămâi conectat

Cultură Educație

Stadiul de realizare a Ghidului Bilingv prezentat de directorul Arhivelor Naționale, la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Directorul Arhivelor Naționale ale României, dr. Ioan Drăgan, va fi prezent vineri la Alba Iulia, alături de  şefii direcțiilor din 16 judeţe din Ardeal şi Banat, pentru analiza stadiului de realizare a Ghidul bilingv al fondurilor arhivistice din Transilvania pana la 1918, un proiect demarat în anul 2011, în colaborare cu Arhivele Naționale din Ungaria.

Cu această ocazie, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc la SJAN Alba vor fi precizate aspecte privind realizarea Ghidului Bilingv româno-maghiar al fondurilor şi colecţiilor referitoare la Transilvania, deţinute de Arhivele Naţionale din România şi Ungaria.

Potrivit reprezentanților Arhivelor Naționale, ghidul privește documentele aflate în fonduri și colecții care se găsesc în cercetare. Partea româna se ocupă de toate fondurile și colecțiile din arhivele din Transilvania, în toate cele 16 județe de la Nord și Vest de Carpați sau în alte Direcții Județene în care se găsesc fonduri constituite din Transilvania și în Arhivele Naționale de la București iar partea maghiară și-a asumat același lucru pentru județele aflate pe granița cu România și fondul de la Arhivele Naționale din Budapesta.

Din seria evenimentelor programate în scopul realizării proiectului face parte și reuniunea desfășurată la Nyiregyhaza, în perioada 25-27 martie a.c., a Comisiei Operative română şi maghiară. Comisia română a fost condusă de Ioan Drăgan, directorul ANR, iar cea maghiară de către Zsuzsanna Miko, director general al Arhivelor Naționale ale Ungariei.  În cadrul întâlnirii s-a convenit finalizarea primelor volume prezentând fonduri şi colecţii din România şi Ungaria în cursul semestrului al II-lea al anului în curs, încât să fie publicate în primele luni ale anului 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Skepsis, seară dedicată oficial orașului Alba Iulia și României la Festivalului Internațional de Teatru VILAMFEST, organizat la Viljandi, Estonia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Skepsis, seară dedicată oficial orașului Alba Iulia și României la Festivalului Internațional de Teatru VILAMFEST, organizat la Viljandi, Estonia Evenimentul a fost organizat în perioada 08.08.2024 – 12.08.2024 de către Seasaare Teater (Viljandi, Estonia), cu susținerea Primăriei orașului Viljandi, reunind grupuri și companii artistice din Lituania, Letonia, Estonia, Croația, Italia, Germania și România. În spiritul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea