Rămâi conectat

Ştirea zilei

O lacrimă pe tricolor: Lucian Bute

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Meciul lui Bute în România a fost şi rămâne un eveniment sportiv cu adânci semnificaţii morale. Ne-a adus o bucurie, înlăturând pentru câteva ore neghina politică din viaţa noastră.
Numai că orişice bucurie se plăteşte! Era imposibil ca ea să nu fie muşcată, ciuntită, pusă sub jetul jegos al unor comentatori de duzină la televiziune. Aceşti impostori verbali, maculatură verbală, au coborât ştacheta bucuriei până la efectul de stradă, greu mirositor, amestecând victoria cu insinuări financiare, câştiguri personalizate, faimă nemeritată. E josnicătură felul în care se bombardează ieşirea noastră în lume, felul de a răsplăti un român al timpului său, un fiu de ţăran ce şi-a lăsat truda ca lacrimă sfântă pe tricolor. El, românul canadian, a ţinut să ne spună: „Români, vă iubesc, pentru voi am venit. Să vă bucur, să ne bucurăm o clipă împreună”. Păcat că se dorofteiază, că se asmut spirite, că se caută ţapi ispăşitori printre organizatori. Probabil că trebuie, după părerea lor, să-l lăsăm să boxeze în stradă, pe maidan, într-o cârciumă! Atenţie, detractori de sentimente, e uşor să te învârţi în jurul unei păsări cântătoare, s-o vorbeşti de rău. Mai greu e să arăţi, s-o convingi că eşti OM!
Ion MĂRGINEAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea