Rămâi conectat

Ştirea zilei

Identitatea românească şi trădarea naţională

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Reorganizarea teritorială a României şi posibila creare a unei regiuni locuite doar de către etnici maghiari nu poate fi ignorată de românii adevăraţi şi mai ales de către o persoană originară din Ţara Moţilor. Problema devine cu atât mai arzătoare cu cât Alba Iulia pare să fi intrat fără voia sa într-un conflict interetnic, dacă este să ne luăm după spusele reprezentanţilor etnicilor maghiari din România, după scandalul mult prea exagerat, făcut de nişte tineri fără repere sociale.
Prin acest articol vreau doar să punctez o opinie ca persoană activă social în România pentru a genera o dezbatere în societatea civilă din Alba, mult prea tăcută pentru efervescenţa cu care era cunoscută odinioară. În primul rând vreau să precizez că atitudinea tinerilor albaiulieni la adresa rectorului… este una condamnabilă dar generalizarea acestui comportament lipsit de educaţie la întreaga populaţie a judeţului Alba mi se pare o ofensă la adresa tuturor cetăţenilor acestui judeţ. Nu înţeleg însă cum niciun oficial sau reper cultural din Alba nu a oferit un răspuns sau o completare acestor acuzaţii.
Pentru mine, şi nu numai pentru mine, Alba este un exemplu al dialogului intercultural şi invit cetăţenii români de etnie maghiară sau de alte naţionalităţi să începem reconstrucţia naţională din Alba Iulia pentru că aceste conflicte şi comportamente extremiste nu ne ajută să trăim mai bine sau să ne construim un viitor.
În al doilea rând, referitor la reorganizarea teritorială observ cum judeţul Alba este aruncat dintr-o regiune în alta, ca şi cum opinia noastră nu ar conta. Mai mult decât atât se pare că pentru liderii „Har.Cov” o asociere cu judeţul Alba ar fi o blasfemie. Mă întreb oare dacă ideea de „capitală de suflet” nu a fost decât o retorică electorală prea mult promisă de politicieni în campanii electorale. Judeţul Alba şi-a câştigat în opinia mea dreptul de a exista şi eu ca şi moţată mă declar cu mândrie că aparţin acestui judeţ.
Jr. Mihaela Mih DEHELEAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea