Hotărâţi-vă odată, domnule prim-ministru Boc, ce faceţi cu Ţinutul Secuiesc pe care l-aţi recunoscut deja?
Când acţiunile iredentiste s-au tot manifestat prin Ardeal, prin tot felul de acte extrem de jignitoare la adresa istoriei poporului român, iar declaraţiile unor reprezentanţi marcanţi ai UDMR sau chiar cele ale unor oficiali ai Ungariei au stupefiat opinia publică românească, cu pretenţiile lor teritoriale, nici premierul Boc, nici preşedintele Băsescu, nu au reacţionat în mod prompt şi ferm, ba chiar s-au făcut că nu văd şi nu aud ce se întâmplă în propria lor ţară!
Presiunile din ce în ce mai intense ale UDMR şi ale Ungariei, în ceea ce priveşte autonomia teritorială a etnicilor maghiari din România, i-au cam lăsat impasibili, vreme îndelungată, atât pe preşedintele de vreo şapte ani în funcţie, cât şi pe premierul său numit de dânsul, de doar…trei ani!
Cel mai slab guvern al României din toate timpurile, condus de domnul Boc – cel cu coasa ascuţită în veniturile şi nivelul de trai al românilor şi cu pixul care semnează hotărâri de guvern de care nu-şi aminteşte, cum ar fi cea în care apare denumirea de Ţinut Secuiesc -, nu a luat, aşa cum ar fi fost normal, o atitudine oficială, atunci când ambasadorul Ungariei la Bucureşti a călcat în picioare istoria României şi a îndemnat la refacerea Ungariei mari, dar nici atunci când europarlamentarul român de origine maghiară, domnul Laszlo Tokes a declarat că Ziua Naţională a României e zi de doliu pentru maghiari, iar urmările Tratatului de Pace de la Trianon, prin care Ungaria ceda României Transilvania, se fac încă simţite şi trebuie remediate! Atât domnul Boc, cât şi domnul Băsescu au uitat în nenumărate rânduri să-şi facă datoria de a apăra România, aşa cum au jurat la învestirea în cele mai înalte funcţii în stat pe care le deţin pentru a reprezenta cu demnitate românii! Dar cui îi pasă? Conform Constituţiei, „preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”.
Deşi articolul 1, alin (1), din Constituţia ţării stipulează foarte clar faptul că: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, iar acest articol nu este revizuibil, domnul Băsescu nu a avut nimic de zis, atunci când domnul Tokes a inaugurat oficial la Bruxelles o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc sau când domnul Boc a aprobat un act normativ, în care există o referire oficială privind Ţinutul Secuiesc: Hotărârea de Guvern 402 din 21 aprilie 2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 306 din 11 mai 2010.
Pdl-iştii, în frunte cu preşedintele lor, atât cel formal, cât şi cel informal, dar real, nu-şi recunosc niciodată public compromisurile jalnice, dar, mai ales, numeroasele greşeli flagrante, pe care le-au tot făcut, fără să se gândească vreun moment la consecinţe, ci doar ca să rămână agăţaţi la guvernare şi putere!
Însă, mai nou, de când au aruncat pe piaţă proiectul lor controversat privind regionalizarea peste noapte a României, s-au făcut că nu mai înţeleg pretenţiile de la sine înţelese ale UDMR, deşi le-au promis marea cu sarea până acum! Abia acum a înţeles PDL, poate, că a făcut numeroşi paşi destabilizatori, reuşind cu brio să pună în pericol integritatea României şi suveranitatea statului român.
Deputat PNL Alba
Teodor ATANASIU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii