Ministerul Sănătăţii demarează procedurile de achiziţie la nivel centralizat
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara procedurile de achiziţie la nivel centralizat. Secreatrul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat doreşte ca prin procedura de achiziţii centralizate să se realizeze economii care să aducă un plus la buget.
“Vrem ca viitoarele achiziţii centralizate pe care Ministerul Sănătăţii le va organiza să se realizeze transparent şi să aducă la buget sume suplimentare din economiile preconizate. Dacă de exemplu, la achiziţionarea stenturilor sau a defibrilatoarelor vom face economii de 10 procente, acest lucru va însemna cu 5-10% mai mulţi pacienţi trataţi”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS).
Oficialul MS a spus că, în această perioadă, Ministerul Sănătăţii analizează toate posibilităţile de organizare a acestor licitaţii, atât cu Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice, cât şi cu alte instituţii care se ocupă de acest domeniu şi, în curând, vor fi publicate pe site-ul de specialitate www.seap.ro şi primele anunţuri de participare.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii va primi la sfârşitul lunii o expertiză din partea specialiştilor în achiziţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
În opinia secretarului de stat este mult mai uşor de monitorizat o achiziţie la nivel centralizat decât mii de achiziţii derulate de către unităţile sanitare.
“Vor fi luate în considerare toate măsurile astfel încât procedurile să nu poată fi blocate. Se vor face pachete de produse achiziţionate pe regiuni”, a mai spus Raed Arafat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Taxa pe lux pentru mașini 2024: Cât costă și până când trebuie depus formularul la ANAF. Propietarii mai au la dispoziție câteva zile
Taxa pe lux pentru mașini 2024: Cât costă și până când trebuie depus formularul la ANAF. Propietarii mai au la dispoziție câteva zile Declarația pentru taxa pe lux a intrat în vigoare în 17 iulie 2024. Așadar, proprietarii de mașini scumpe trebuie să completeze formularul 216 și să îl depună la ANAF în fiecare an […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci