Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Ion Dumitrel: „Dacă Spitalul Judeţean va ajunge să fie condus politic, eu nu voi mai da niciun ban”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prezent la Conferinţa Judeţeană Sanitas Alba, a ţinut să infirme zvonurile conform cărora conducerea Spitalului Judeţean a fost desemnată pe criterii politice. Acesta a mai declarat că în cazul în care echipa managerială a unităţii medicale va fi schimbată cu una implicată politic, nu va mai finanţa în niciun fel spitalul.

„Consiliul de administraţie de la Spitalul Judeţean Alba este format din profesionişti. M-au întrebat şi unii consilieri judeţeni De la ce partide sunt aceştia?…Niciunul! De la început am impus ca niciunul să nu aibă vreo apartenenţă politică şi nici nu vor avea, atâta timp cât voi fi eu preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Vă puteţi uita la spitalele din judeţ. Unde treaba merge prost, sunt conduse de politicieni, unde treaba merge bine, sunt profesionişti”, a declarat Ion Dumitrel.

Preşedintele CJ Alba a fost foarte ferm în privinţa implicării politicului în conducerea Spitalului Judeţean. Acesta spune că va sista orice finanţare pe unitatea medicală dacă la managementul va fi preluat de oameni implicaţi în politică, făcând referire la fosta conducere a spitalului.

„Eu nu o să dau niciodată bani la o conducere politică. N-am făcut lucrul acesta şi nici nu o să îl fac. Dacă nu rămâne Spitalul Judeţean Alba sub coordonarea Consiliului Judeţean Alba, nu dau niciun ban la o conducere politică. (…) Deja unii, care au mai fost directori la Spitalul Judeţean Alba, încearcă să tragă sforile ca să ajungă iar directori. Aceia nu au făcut altceva decât să lase datorii de zeci de milioane de lei. Nu i-a interesat nici faptul că e nemăturată curtea, nici faptul că e mizerie, nici faptul că nu au WC-uri, că nu au nimic. Nu i-a interesat deloc, însă acum, au început să vadă cum pot să ajungă director de spital”, a adăugat Ion Dumitrel.

Investiţiile finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în Spitalul de Urgenţă, vor continua  şi în acest an, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi-a orientat bugetul pentru acest sector către anumite spitale strategice din ţară, printre care nu se numără şi unitatea din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea