Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Fără medicamente aduse de acasă. Vezi declaraţia directorului DSP Alba, Horea Timiş

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 

Conform prevederilor din contractul-cadru pentru acest an, spitalele nu vor mai avea dreptul să solicite pacienţilor să îşi cumpere singuri medicamentele pe perioada internării. Orice asemenea caz, semnalat după data de 1 martie 2013, va atrage după sine verificări ale gestionării banilor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş a făcut referire, în cadrul unei conferinţe de presă, la câteva noutăţi care vor apărea în sistemul sanitar odată cu intrarea în vigoare a noului contract-cadru. Acesta a spus că finanţările de la bugetul de stat sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de medicamente din spitale, astfel că orice solicitare făcută pacienţilor, de a-şi procura singuri medicamentele, este total nefondată.

„Contractul-cadru este în aşa fel făcut încât dacă se mai află de cazuri în care pacienţii trebuie să aducă medicaţie de acasă, atunci aceştia trebuie să comunice cu DSP-ul şi să ne înştiinţeze cu prvire la aceste cazuri. Contractul-cadru din anul acesta nu va mai permite să se producă asemenea colapsuri”, a declarat Horea Timiş, directorul DSP Alba.

Noul contract-cadru se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar eventualele propuneri de modificare a acestuia pot fi comunicate Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea