Rămâi conectat

Sport

FC Unirea Alba Iulia a câştigat în faţa lui Falub

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Trupa lui Adrian Falub s-a arătat adversarul perfect pentru uniriştii angrenaţi în cursa pentru menţinerea în eşalonul secund. Moldovenii au venit în vacanţă pe „Cetate” dovedindu-se o pradă uşoară în mâinile amfitrionilor. FC Unirea Alba Iulia şi-a atins scopul, a realizat o victorie vitală, dar şi facilă, oponenţii remarcându-se printr-o defensivă adormită, vizitatorii nereuşind să se apropie de buturile adverse (un unic şut pe spaţiul porţii – M. Florea, min. 59), necreându-i deloc emoţii lui Pascal. „Panterele roz” (aluzie la echipamentul uzitat de albaiulieni) au făcut legea pe teren, au avut o frecvenţă ofensivă rar întâlnită în actuala stagiune (Silviu Mureşan a mai beneficiat de 4 oportunităţi sigur cu Alexeev) şi finalmente cele trei puncte realizate, coroborate cu eşecurile contracandidatelor ACU Arad şi Mureşul Deva au propulsat gruparea uniristă, în premieră în retur, pe poziţia a 11-a!
lSterilitate îndepărtată
Din etapa a 20-a (26 martie), victorie externă cu Gaz Metan CFR Craiova, ardelenii nu mai câştigaseră niciun joc pe teren, adunând numai două puncte în 6 întâlniri. A venit acel succes la „masa verde” cu Silvania şi acum victoria cu gruparea din Copou, rupându-se şi seria ineficacităţii, după 584 minune fără gol! Pasul important spre salvare a fost făcut, calculele devenind simple… victorie cu UTA Arad, în condiţiile unui ecart de 4 puncte faţă de locul ultim ocupat ce ACU Arad (sau înregistrarea în runda viitoare a unui rezultat similar cu ACU Arad în jocul cu Arieşul Turda, de genul victorie Unirea – victorie ACU, egal Unirea – egal ACU etc). Dacă vor învinge şi pe „Bătrâna Doamnă”, jucătorii unirişti vor încasa o primă totală de 3000 lei, conform celor declarate de şefii clubului.
lFalub mai mult ignorat
Adrian Falub a fost primit iniţial pe arena uniristă cu sporadice reproşuri: „Stai jos pe bancă, nu te mai agita, că ai făcut 14 puncte în 20 de etape şi ne-ai retrogradat în Liga 1”, tehnicianul ieşenilor a fost ulterior în majoritatea timpului ignorat de spectatorii locali, totul încheindu-se însă cu un alt mesaj din tribună, de data aceasta de mulţumire. Şi la conferinţa de presă, „spech-ul” acestuia a durat mai puţin de două minute, fără a-i fi adresată vreo întrebare. „Am făcut un joc mai slab, locul din clasament nu ne dă motivaţia necesară. Alba Iulia a meritat victoria, sunt îngrijorat de modul cum ne-am prezentat. După următoarele două jocuri vom trage linie în vederea campionatului viitor”, a declarat Falub.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea