Roşia Montană Gold Corporation va relua angajările
Compania Roşia Montană Gold Corporation se pregăteşte să redeschidă seria angajărilor. Deocamdată, compania va angaja în special personal pentru lucrări pregătitoare pentru lansarea construcţiei proiectului industrial. „Mă bucur că putem relua angajările, după ce în tot acest timp, cât evaluarea proiectului nostru a fost blocată, am primit multe cereri de angajare din partea oamenilor din Roşia. Această etapă este foarte importantă, pentru că pregăteşte următoarea fază a proiectului, cea de construcţie a minei, când vom demara angajările pe scară largă”, a spus Dragoş Tănase, director general RMGC.
Evaluarea Studiului de Impact asupra Mediului depus de compania Roşia Montană Gold Corporation a reînceput în această toamnă, în luna septembrie având loc prima sedinţă a Comisiei de Analiză Tehnică, sub coordonarea Ministerului Mediului.
„În aceşti ani au fost momente dificile pentru mine, când oamenii din comunitatea de la Roşia Montană mă întrebau de ce nu demarăm proiectul pentru că ei vor să muncească, să facă ce ştiu mai bine din tată în fiu şi anume minerit. Sunt multe lucruri pe care le vom realiza împreună cu autorităţile locale şi oamenii din comunitate. Proiectul nostru este conceput pentru a genera beneficii atât de necesare pentru regiunea Roşia Montană şi pentru România – bani la buget şi în economie, locuri de muncă, reabilitarea mediului şi punerea în valoare a patrimoniului cultural”, a mai spus Dragoş Tănase.
lLocalnici dar şi oameni din alte zone ale ţării vor să lucreze pentru mina de la Roşia Montană
Roşia Montană Gold Corporation, compania care propune proiectul minier de la Roşia Montană a primit de la începutul acestui an aproape 1600 de cereri de angajare. Cele mai multe sunt din Roşia Montană, Abrud, Bucium, Câmpeni, localităţile apropiate proiectului dar şi din alte oraşe din ţară: Alba Iulia, Constanţa, Bucureşti, Vaslui, etc. „Oamenii au nevoie de locuri de muncă. Aici s-a făcut minerit de peste 2000 de ani şi sperăm că se va face în continuare. Dorim o evaluare corectă şi obiectivă şi suntem convinşi că în cadrul derulării procedurilor de evaluare vom putea dovedi faptul că Proiectul Roşia Montană a fost gândit astfel încât să devină un model de operaţiune minieră demn de urmat. Pe lângă locurile de muncă în minerit, proiectul va genera locuri de muncă în transport, servicii şi în industriile conexe, astfel încât după ce mina se va închide, oamenii să aibă alternative”, a mai spus Dragoş Tănase.
Compania propune la Roşia Montană un minerit modern şi responsabil, o activitate care să reducă numărul şomerilor, să creeze locuri de muncă, să elimine plouarea istorică şi să protejeze mediul înconjurător, dar şi să pună în valoare patrimoniul cultural. Odată pornit, Proiectul Roşia Montană va transmite semnale pozitive şi altor investitori interesaţi de domeniul minier dar şi de industriile conexe. (R.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată