Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dreptate pentru pensionarii din Alba şi din toată ţara!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Revolta pensionarilor din grupele I şi II de muncă din Alba şi din toată ţara a atins cote uriaşe. Guvernul Boc-PDL-Hava şi autorităţile locale calcă în picioare oameni care au muncit o viaţă în condiţii dure. Fie că au lucrat la Metalurgica Aiud, Soda Ocna Mureş, Uzina Mecanică Cugir, Mecanica, Utilaj, Refractara, Ampelum Zlatna sau în mine, acestor oameni le sunt luaţi banii pentru care au muncit toată viaţa.
Guvernul nu e în stare să aducă bani la buget şi ia decizii aberante prin care lipseşte nişte oameni în vârstă de banii ce li se cuvin, oameni fără posibilitatea de a mai munci, oameni bolnavi, familii amărâte care se bazau pe aceste venituri absolut meritate. În bătaie de joc, unii mai vin şi spun că tăierile sunt „de dreapta”, că „statul social” e de vină, „socialiştii” şi alte aberaţii imaginate de ei. Nu, domnilor! E vorba despre ce au muncit oamenii o viaţă întreagă, muncă ce nu vă aparţine să o luaţi cu japca! Nu e nimic mai de dreapta decât respectul muncii cinstite de o viaţă! Dar dumneavoastră nu aveţi pur şi simplu nici un Dumnezeu în ceea ce faceţi.
Prima şi cea mai mare aberaţie pe care am dus-o până în justiţie este tratarea discriminatorie a celor pensionaţi după şi înainte de 3 octombrie 2008. Pentru această situaţie am cerut deja foarte clar pentru toţi cei discriminaţi să se plătească retroactiv sumele pentru perioada octombrie 2008 – decembrie 2010. E o perioadă pentru care Boc şi ai lui au decis să nu plătească majorările la pensie pentru câteva mii de pensionari.
Oricum, este necesar ca instanţa să solicite Casei de Pensii algoritmul de calcul pentru cele două situaţii, dinainte şi după octombrie 2008, pentru că altfel nu se va putea face niciodată un calcul corect pentru sporurile anilor de muncă grea şi foarte grea.
În plus, sub pretextul incompetenţei autorităţilor, alte mii de pensionari care ar fi trebuit deja să primească aceste majorări nu au intrat încă în plată. La ritmul estimat de prelucrare a dosarelor de către Casa de Pensii, mii de oameni vor prinde vara lui 2011 tot în situaţia asta, fără banii meritaţi. Guvernul Boc foloseşte orice tertip pentru a nu plăti banii unor oameni, pentru că nu are de unde! Pentru această situaţie, cel puţin o demisie la Casa de Pensii Alba se impune urgent.
În aceeaşi situaţie de nemajorare a pensiei şi de întârziere la plată, pentru care cineva trebuie totuşi să răspundă la Casa de Pensii cu demisia, sunt şi aproximativ 3000 de urmaşi ai pensionarilor cu grupe de muncă I şi II, oameni la fel de nevoiaşi.
Din păcate lista nedreptăţilor împotriva pensionarilor cu grupe grele de muncă nu se opreşte aici. Mii de oameni care trebuiau să se pensioneze după zeci de ani grei de muncă nu o vor mai putea face acum. PDL, partidul lui Boc şi Hava, a decis prin hoţia Robertei Anastase la legea pensiilor, hoţie „celebră” deja, că cei din grupa I de muncă nu vor mai beneficia de reducerea vârstei de pensionare conf. Legii 19/2000 ci de reducerea corespunzătoare grupei II de muncă, reducere care este de două ori mai mică. Cu alte cuvinte, cineva care mai primea 12 ani ca reducere pentru condiţii grele de muncă, acum primeşte doar 6. Practic, grupa I a fost desfiinţată. Mii de oameni bolnavi, la o vârstă înaintată şi care acum sunt în şomaj probabil, care aşteptau o meritată pensionare, sunt lăsaţi încă o dată pe drumuri.
Dovada că, dacă ar fi după mintea lui Boc, nu ar mai lăsa pe nimeni să iasă la pensie şi nu ar mai da nimănui banii meritaţi este blocajul la dosarele de pensie al celor care trebuie să intre în plată. Din circa 4000 de dosare depuse în Alba, doar 15-20% s-au rezolvat în 5 luni de la începutul anului 2011 la Casa de Pensii. Deşi termenul legal e de o lună jumătate (45 de zile). De ce trebuie să sufere aceşti oameni aşteptând pe drumuri? Se impune din nou de urgenţă cel puţin o demisie la această instituţie.
Nu ştiu dacă cineva din puterea PDL-Boc-Hava mai are raţiunea de a pune lucrurile la locul lor, de a opri nedreptăţile pe bandă rulantă împotriva pensionarilor. Preocuparea lui Boc şi Hava este acum să se certe pe jilţul din PDL. Cerem în justiţie sau celor care mai au bun simţ şi logică să repună urgent lucrurile în ordine sau să plece.
Florin ROMAN
vicepreşedintele PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea