Rămâi conectat

Societate

Vinurile de Jidvei au ajuns pe mesele bulgarilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

O delegaţie alcătuită din 4 profesori şi 12 elevi din cadrul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a participat, timp de o săptămână, în localitatea bulgară Nova Zagora, la o nouă reuniune în cadrul parteneriatului multilateral Comenius „Let’s promote and share the beauty of our regions”. Scopul proiectului este promovarea turistică a regiunilor celor 7 instituţii partenere din România, Cehia, Grecia, Italia, Slovenia, Polonia şi Bulgaria. Reuniunea s-a desfăşurat sub titlul „Animation Fair”, având ca temă prezentarea modalităţilor de petrecere a timpului liber, a bazelor sportive şi de agrement şi, nu în ultimul rând, a dansurilor tradiţionale specifice regiunilor participante. Fiecare echipaj a prezentat materiale video sau power-point precum şi activităţi demonstrative şi un scurt moment artistic.
Programul reuniunii a fost deosebit de interesant, iar vizitarea şcolii şi participarea la orele de curs au oferit o imagine asupra învăţământului liceal din ţara gazdă. Albaiulienii au avut ocazia să descopere frumuseţile naturale şi tezaurul istoric pe care regiunea îl adăposteşte vizitând oraşul şi împrejurimile. Deoarece vizita a avut loc în preajma sărbătorilor pascale, elevii şi-au împărtăşit tradiţiile legate de această sărbătoare şi au participat la o activitate de încondeiat ouă. Un moment deosebit l-a reprezentat spectacolul folcloric oferit de echipele participante la târgul turistic desfăşurat în centrul oraşului Nova Zagora, prilej pentru a promova nu doar obiectivele turistice ci şi produsele tradiţionale româneşti care, ca de fiecare dată, s-au bucurat de o apreciere deosebită, vinul de Jidvei fiind renumit. Spectacolul oferit de elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” a încântat publicul prezent în număr foarte mare la eveniment. Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în viitorul apropiat în Grecia. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Bera Larisa

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea