Rămâi conectat

Sport

Ofertă de 150.000 euro de la AEK Atena pentru Fabian Himcinschi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În disperare, pentru a evita colapsul, soluţia salvatoare a şefilor unirişti în acest moment este vânzarea rapidă a atacantului Fabian Himcinschi. Actualmente pe adresa Unirii Alba Iulia există o ofertă fermă de la AEK Atena, locul al treilea în campionatul Greciei. Printr-o agenţie de impresariat, gruparea elenă a propus suma de 150.000 euro, din care 80.000 plătibili imediat pentru a-şi asigura transferul vârfului albaiulian. „Singura soluţie la îndemână este să-l vindem pe Himcinschi. Trebuie să facem rapid rost de bani, pentru a plăti datoriile către jucători. Mai negociem zilele viitoare pentru a scoate un preţ mai bun”, a specificat Vasile Trifan, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. Divizionara secundă tratează mutarea şi încearcă să suplimenteze suma de transfer până undeva în jurul a 200.000 euro sau să încaseze mai mulţi bani la semnarea actelor. Plecarea vârfului internaţional Under 17 este o chestiune de zile, întrucât criza este acută pe „Cetate”, jucătorii fiind lăsaţi liberi până astăzi tocmai pentru că nu au existat fondurile necesare asigurării mesei!
lÎntâlnire cu Becali la Belgrad
La Belgrad vineri, a ajuns o delegaţie uniristă compusă din preşedintele executiv Nicolae Lupu, Adorian Himcinchi şi tatăl fundaşului Eduard Schuller. Înaintea jocului cu Olanda, aceştia au luat masa cu impresarul Ioan Becali şi „Regele” Gheorghe Hagi, tema discuţiilor fiind tocmai transferul lui Fabian. Deşi momentan nu are contract de reprezentare cu niciun agent, Himcinschi jr este pe lista lui Giovani Becali, care a şi achitat clauza de reziliere a contractului anterior cu impresarul Cristian Buturugă. „Pe Fabi îl vor mai multe echipe europene, între care şi cele din Grecia, care au venit cu propuneri ferme. M-aş bucura să plece, atât pentru el, cât şi pentru Unirea. Oferte sunt, depinde de club spre ce va opta”, a mărturisit antrenorul Adorian Himcinschi. În această săptămână se vor studia şi alte oferte, dar în câteva zile, oficialii „alb-negrilor” intenţionează să decidă cărei propuneri vor da curs, mai ales că echipa condusă de Gabriel Rotaru are de încasat două rate contractuale, neplătite la timp.
lMeci decisiv pentru Mondiale
Ultima etapă din faza grupelor Campionatului European Under 17 se va disputa astăzi. De la ora 14.00 (direct pe TVR 2 şi Eurosport) România o va întâlni la Smederevo pe Germania, într-un joc decisiv, o remiză însemnând calificarea la Campionatul Mondial din Mexic, dar jocul rezultatelor (dacă Cehia este învinsă de Olanda şi noi nu pierdem cu nemţii) ar putea duce chiar la calificarea „tricolorilor” în semifinale! În al doilea joc din Serbia, echipa lui Adrian Văsâi (ambii unirişti titulari, Schuller – integralist, F. Himcinschi – înlocuit în minutul 62) a suferit un eşec cu Olanda, scor 0-1 (0-1).  În celălalt joc al Grupei B: Germania – Cehia 1-1 (0-1), partidă în care portarul ceh Zima a apărat două penalty-uri, iar nemţii au egalat în ultimul minut. Clasamentul Grupei B după a doua etapă: 1. Olanda 6 p, 2. Cehia 2 p, 3. ROMÂNIA 1 p (-1), 4. Germania 1 p (-2). Primele două clasate se califică în semifinale, iar primele trei obţin calificarea la Campionatul Mondial din Mexic.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea