Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parteneriatul public – privat dintre Primăria Alba Iulia şi Grup Corint – exemplu de bune practici la nivel naţional

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prezenţi la Alba Iulia cu ocazia primului Congres Internaţional de Turism Rural din România, invitaţii care au păşit pentru prima dată în Cetatea Alba Carolina au rămas plăcut impresionaţi de lucrurile realizate aici. Deşi majoritatea auziseră dinainte despre spectaculozitatea schimbărilor, nimic nu s-a comparat cu frumuseţea lucrurilor văzute pe viu, chiar şi pe o vreme nu foarte prietenoasă, după cum chiar au recunoscut invitaţii oraşului nostru.
Astfel, faptul că au putut vedea pe viu amenajările realizate în Şanţurile Cetăţii, Garda Cetăţii Alba Carolina, salvele de tun sau defilarea călare a gărzii, precum şi celelalte atracţii turistice reprezentate de monumentele istorice din interiorul Cetăţii, a creat o impresie extrem de plăcută celor mai mulţi dintre invitaţii congresului.
Prezent la această importantă manifestare găzduită de Alba Iulia, domnul Mişu Chiruc, vicepreşedinte ANTREC România şi preşedinte al ANTREC Neamţ a declarat: „Cetatea Alba Carolina arată exact aşa cum ar trebui să arate un punct, în care turismul rural românesc să îşi poată desfăşura primul congres. Locaţia a fost aleasă deosebit de inspirat. Sunt pentru prima dată la Alba Iulia şi este într-adevăr impresionantă şi perspectivele sunt la fel incredibile, pentru că văd că toată zona este încă în lucru. În viitorul apropiat sunt convins că va fi unul dintre punctele de atracţie deosebită ale zonei dumneavoastră. Eu sunt de la Piatra Neamţ şi ne dorim ca al doilea Congres al Turismului Rural să aibă loc în judeţul Neamţ”.
Inclusiv investiţia SC Grup Corint SA în Ansamblul Arhitectural Hotel Medieval a fost analizată şi a fost dată ca exemplu de bune practici în ceea ce înseamnă un parteneriat public – privat de succes în România. În acest sens, domnul Mişu Chiruc, vicepreşedinte ANTREC România şi preşedinte al ANTREC Neamţ a ţinut să precizeze: „Parteneriatul public – privat este singura şansă de dezvoltare şi de realizare a acestor locaţii pierdute în anumite momente. Aceste lucruri se pot realiza numai prin astfel de parteneriate. Şi asta o spun pentru că în judeţul Neamţ avem aceeaşi problemă peste care vom trece numai dacă administraţia publică locală va avea puţin curaj. Probabil că aici la dumneavoastră, la Alba Iulia s-a manifestat acest curaj şi iată ce s-a realizat. Numai astfel se pot realiza investiţii majore, care sunt de un real folos pentru noi, pentru comunităţi”, a declarat domnul Mişu Chiruc.
La fel, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Vasile Pruteanu a vorbit despre importanţa majoră a parteneriatului public – privat, pornind de la exemplul oferit de Alba Iulia: „Este extraordinar ceea ce s-a făcut la Alba Iulia. Vrem să împrumutăm modelul de parteneriat public privat, să împrumutăm modelul de lucru şi să putem şi noi să ne folosim cetatea noastră aşa cum o face Alba Iulia. Pentru noi sunteţi un exemplu de urmat şi m-am bucurat să văd că se poate realiza ceva atât de măreţ în baza unui parteneriat public – privat serios între o instituţie publică şi o firmă privată puternică. Cred că numai astfel se vor putea face investiţii de durată, cu beneficii de ambele părţi şi mai ales pentru comunitate”, a declarat domnul Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
De altfel, domnia sa a promis că va vizita din nou Alba Iulia, exprimându-şi dorinţa de a reveni împreună cu toţi consilierii judeţeni pentru a putea apoi să implementeze şi la Neamţ ceea ce s-a reuşit în Alba Iulia.
Informaţii oferite de biroul de presă al SC CORINT SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea