Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sindicatul Învăţământ Aiud mai câştigă o bătălie de… 8 lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Luni, 2 mai, Sindicatul Învăţământ Zona Aiud şi-a retras plângerea penală prealabilă depusă în 17 decembrie 2010 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud împotriva directorului Şcolii „Ovidiu Hulea”, acuzat că ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ne-a anunţat prof. Petru Damo, preşedintele SIZ Aiud.
Liderul sindical a precizat că motivul luării acestei decizii a constat în faptul că directorul Constantin Groza a procedat la restituirea integrală către angajaţii Şcolii „Ovidiu Hulea” a sumelor reţinute cu titlu de impozit pe tichetele cadou acordate în anul 2008. Este vorba de 28 de angajaţi ai şcolii amintite, din care unul a primit înapoi 8 lei, iar ceilalţi, câte 16 lei, fiecare. Este cel de-al doilea caz de restituire a sumelor de bani reţinute ca impozit pentru tichetele cadou, primul caz fiind cel al directorului Grupului Şcolar Agricol „Alexandru Borza”‘ Ciumbrud, care a înapoiat banii angajaţilor din învăţământ ca urmare a demersurilor legale şi hotărâte ale SIZ Aiud.
„În baza prevederilor art. 164 din Codul Muncii, nicio reţinere din salariu nu poate fi operată fără existenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi niciun ordin sau act nu se poate substitui acesteia. SIZ Aiud apreciază gestul celor doi directori şi speră că exemplul acestora va fi urmat şi de directorul Liceului Teoretic «Petru Maior» Ocna Mureş”, a mai declarat prof. Petru Damo.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea