Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cariera militară, scutul tinerilor pentru vremuri de criză!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, unde se depun dosarele de candidat pentru şcolile de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi elevi militari, ne-a comunicat oferta educaţională pentru anul şcolar 2011-2012 (băieţi şi fete). Astfel, pentru Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, termenul limită pentru finalizarea dosarului de candidat şi depunerea acestuia la BIR Alba este 10 iunie, fiind puse la bătaie 230 de locuri. Academia Tehnică Militară Bucureşti scoate la admitere 53 de locuri, iar ultima zi de depunere a dosarului este 17 iunie, iar o săptămână mai târziu, pe 24 iunie, este data până la care doritorii trebuie să-şi înregistreze dosarele pentru a susţine examenul la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, unde vor fi 77 de locuri. La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa vor exista 40 de locuri, iar dosarele trebuie finalizate până la 1 iulie, iar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, respectiv Târgu Mureş, vor exista 21 de locuri, termenul limită fiind cu 28 de zile înaintea datei de prezentare la concurs.
Pentru maiştri militari, la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa vor exista 40 de locuri, iar 24 iunie este ultima zi de depunere a dosarelor la BIR Alba, în timp ce data de 8 iulie este termenul limită de finalizare a dosarelor atât pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, unde sunt 102 locuri, cât şi pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc (Buzău), unde vor fi scoase la admitere 95 de locuri.
Pentru întocmirea dosarului de candidat sunt necesare efectuarea unei vizite medicale (documentul tipizat se ridică de la Centrul Militar Judeţean Alba) şi susţinerea unor probe de selecţie înainte de participarea la examenul scris, care se desfăşoară la sediul fiecărei instituţii militare de învăţământ. Probele de selecţie constau în: testare psihologică, testare la pregătire fizică şi un interviu de evaluare. Acestea se vor desfăşura, în baza unei planificări, în funcţie de data finalizării dosarului de candidat, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia, cu sediul la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.
Candidaţii trebuie să aibă vârsta de maxim 24 ani, împliniţi în anul 2011, să aibă o dezvoltare fizică armonioasă, fără cazier judiciar, să fi absolvit un liceu cu diplomă de bacalaureat sau să fie actualmente în ultimul an de liceu. Examenele prorpiu-zise de admitere se susţin la fiecare instituţie militară de învăţământ şi constau în testare la limba engleză şi testarea cunoştinţelor la materiile stabilite de senatele instituţiilor militare de învăţământ.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea