Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Radu Coclici – un apropiat al Bisericii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aşa cum obişnuieşte, şi de Sfintele Paşti deputatul PSD de Alba, Radu Coclici, a fost aproape de creştinii din Colegiul Aiud – Ocna Mureş, demonstrând o dată în plus că frumuseţea sărbătorilor pascale constă în bucuria de a dărui.
lS-a pus piatra de temelie a bisericii din Fărău
Luni, 25 aprilie, în a doua zi de Paşti, în localitatea Fărău din Protopopiatul Aiud s-a oficiat o slujbă de sfinţire a locului pe care se va ridica noua biserică cu hramul Învierea Domnului. La acest eveniment a luat parte Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, împreună cu un sobor de 17 preoţi. La ridicarea noii biserici de la Fărău a contribuit şi deputatul PSD Radu Coclici, care prin demersurile sale a reuşit să aducă suma de 500 de milioane de lei vechi pentru lăcaşul de cult care va deservi comunitatea din zonă condusă de părintele paroh Traian Duda. „A fost un gest perfect normal şi un demers ce ţine în primul rând de educaţia primită acasă. Am fost şi voi rămâne un apropiat al bisericii şi voi face tot posibilul să îi ajut în continuare pe credincioşii din Fărău în acest mare proiect de a construi o nouă biserică în care să înalţe rugăciuni şi mulţumiri Domnului”, a declarat deputatul Radu Coclici, prezent zilele trecute la Fărău.
lTroiţă ridicată în apropierea celui mai periculos sector de drum din Alba
Marţi, 26 aprilie, în a treia zi de Paşti, deputatul PSD Radu Coclici a participat la ridicarea unei troiţe în zona celui mai periculos sector de drum naţional din judeţul Alba, între Aiud şi Mirăslău. „Am adus crucea din Maramureş şi este de o frumuseţe incredibilă. Prezintă mai multe motive sculptate, fiind impunătoare prin dimensiunile sale – are o înălţime de 2,70 m – dar şi prin frumuseţea sa. A fost un demers pe care l-am iniţiat în urma unor întâlniri cu părintele protopop Ioan Tocănel şi am stabilit să amplasăm troiţa în această zonă cu evenimente rutiere dintre cele mai grave”, a precizat deputatul Radu Coclici. La dezvelirea troiţei a participat, alături de părintele protopop al Aiudului, Ioan Tocănel, un sobor de preoţi din zonă. De asemenea, au fost prezenţi şi primarii din localităţile vecine – Mihai Horaţiu Josan – primarul municipiului Aiud, Alexandru Liviu – primarul comunei Mirăslău, precum şi primarul comunei Stremţ, Traian Ştefan Popa. De asemenea, au luat parte la acest eveniment şi consilieri locali din Aiud: Liviu Octavian Rusu, Simona Lazăr şi Viorel Tătar, precum şi Mircea Leahu şi Gligor Oltean, consilieri locali la Ocna Mureş. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea