Rămâi conectat

Actualitate

Peste 50 de ha de vegetaţie uscată carbonizate în Alba de focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise

Bogdan Presecan

Publicat

în

Mai multe incendii de vegetație uscată care au mistuit aproape 60 de ha de vegetație în județul Alba, au necesitat în acest weekend intervenția promtă a pompierilor militari ISU și a voluntarilor SVSU, pentru ca extinderea focului să nu provoace adevărate dezastre.

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, au intervenit în judeţ, duminică, pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, astfel:

Detaşamentul Aiud a intervenit în loc. Gârbova de Jos şi în loc. Miraslău în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Miraslău.

Garda Sebeş a intervenit în loc. Vinţu de Jos.

 În total au ars aproximativ 56 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a acestor incendii de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

ISU Alba: “Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

  Astfel, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. Aceste lucrări se vor executa doar în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

  Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii. Lucrările menţionate anterior se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, fiind obligatorie instruirea personalului de execuţie, control şi supraveghere asupra măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi informarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din zona de competenţă. Permisul de lucru cu foc este valabil o singură zi, iar la terminarea lucrului se predă de către executant emitentului.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate

Bera Larisa

Publicat

în

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate ANM a emis joi, 25 iulie 2024, o avertizare cod galben de furună în județul Alba, valabil până la ora 21.30. Zone vizate : Județul Alba: Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Zlatna, Câmpeni, Teiuș, Abrud, Ighiu, Săsciori, Bistra, Vințu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea