Rămâi conectat

Ştirea zilei

7.000 de lei pentru familia unei fetițe de 11 ani rănite într-un incendiu în satul Tecșești, comuna Întregalde

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

7.000 de lei pentru familia unei fetițe de 11 ani rănite într-un incendiu în satul Tecșești, comuna Întregalde

Hotărârea Guvernului nr. 780/4.11.2019 privind acordarea unor ajutoare de urgență a fost publicată în „Monitorul Oficial” nr. 891/5.11.2019.

În ultima ședință a vechiului Executiv, s-a aprobat acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 1.073.250 de lei pentru sprijinirea a 299 de familii și persoane singure din țară aflate în situații de necesitate sau deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la excluziune socială.

Printre beneficiari se numără și familia fetiței de 11 ani din satul Tecșești, comuna Întregalde, care a suferit arsuri la o mână în urma incendiului izbucnit în iunie a.c., în miez de noapte, la bucătăria de vară, din cauza unui scurtcircuit electric produs la frigider. În urma incendiului a fost mistuită întreaga gospodărie aparținând preotului pensionar Mihail Tecșa, intervenția pompierilor militari fiind una dificilă, din cauza drumului inaccesibil autospecialelor.

Fetița a suferit arsuri pe 4% din suprafața corporală, fiind transportată la spitalul din Alba Iulia, pentru a primi îngrijiri medicale la mână. Potrivit Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, drama preotului din Parohia Întregalde II a dus la o mobilizare a întregii comunități din eparhie și protopopiat, credincioșii colectând fonduri ce depășesc 80.000 de lei, bani cu care s-a ridicat în timp record o nouă locuință. Potrivit HG nr. 780/2019, familia părintelui va primi suma de 7.000 de lei, prin intermediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere Un nou loc de joacă va fi inaugurat joi, 8 august 2024, în Micești, Alba, inițiat și creat cu dragoste de Fundația TRANSAVIA. Proiectul urmărește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea