Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

650.000 de persoane vor beneficia de creșteri salariale, după aprobarea ordonanței privind salarizarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Executivul a aprobat, miercuri, ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor, de prevederile acesteia urmând să beneficieze peste 650.000 de persoane din administrația publică centrală, a afirmat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, într-un briefing la Palatul Victoria.

„Să nu uităm că această ordonanţă (…) este despre oameni, despre oameni care ne-au comunicat frustrările pe care le au în sistem, ne-au comunicat încurajările pentru rezolvarea acestor disfuncţionalităţi. Ce facem noi astăzi, prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă? (…) Încercăm să rezolvăm, să corectăm nişte inechităţi, nişte disfuncţii majore care s-au strâns de ani de zile în sistemul public de salarizare, după o încercare ratată în 2010 de a avea o lege-cadru care nu s-a aplicat niciodată, deşi ar fi putut să fie începută, să fie aplicată de ani de zile. Nu vom rezolva absolut toate problemele prin această ordonanţă, dar ştim exact ce rezolvăm, ştim pe ce date stăm şi ştim că peste 650.000 de oameni din administraţia publică centrală vor beneficia de prevederile acestei ordonanţe”, a afirmat Pîslaru, potrivit Agerpres.

Prevederile OUG se vor aplica în două etape, astfel încât o parte dintre acestea vor intra în vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din decembrie 2017.

CITEȘTE ȘI Proiectul de ordonanță pentru salarizarea bugetarilor în dezbatere publică. SALARIILE de bază și câștigul mediu pentru personalul instituțiilor de stat

Referitor la sectorul de Sănătate, Pâslaru a spus că s-a observat faptul că mii de cadre părăsesc ţara din cauza veniturilor scăzute, de aceea ordonanţa rezolvă inechităţile, egalizează salariile persoanelor încadrate pe aceeaşi funcţie şi acordă un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebită.

În ceea ce priveşte sistemul educaţional, prin OUG se aşează grila pe aceleaşi principii şi se face un pas pentru o lege unitară a salarizării.

„70% din grila Secretariatului General al Guvernului şi am folosit-o pentru şapte ministere, pentru a aduce la aceeaşi motivare şi pentru a crea şansa de ocupare a posturile vacante”, a spus ministrul Muncii.

Impactul bugetar, conform celor spuse de Dragoş Pîslaru, este de aproximativ 870 de milioane de lei în acest an şi de 2,6 miliarde lei pentru anul următor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea