Rămâi conectat

Actualitate

60% dintre profesorii din învățământ au fost imunizați. Ministrul Educației: „Avem elevi care ne-au dat o lecție, care s-au vaccinat din proprie inițiativa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cadrul unei emisiuni TV, faptul că 60% din profesorii din învățământ au fost imunizați. Acesta a apreciat numărul crescut al elevilor cu vârste între 16 și 18 ani care au decis să se imunizeze din propria inițiativă, afirmând că „ne-au dat o lecție”.

Ministrul a spus că, deși a început școala cu elevi fizic în clase, 40% dintre dascăli refuză să se vaccineze, iar unii fac și campanii antivaccinare.

„Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universități. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. Iată că nu stăm așa de rău.

40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că o lecție a venit din partea elevilor care s-au vaccinat în număr destul de mare, peste 55.000.

„Avem elevi care ne-au dat o lecție. Nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17, 18 ani (13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani). Cei mai numeroși sunt acei elevi care s-au vaccinat din proprie inițiativa. Nu sistemul, nu ministrul Educației a stimulat acest lucru.

Personal, am primit mii de mesaje prin care sunt somat să opresc necesitatea și campania vaccinării”, a precizat ministrul.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea