Rămâi conectat

Ştirea zilei

500 de porci ascunși la Șard de un fermier argeșean cercetat pentru evaziune fiscală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

500 de porci ascunși la Șard de un fermier argeșean cercetat pentru evaziune fiscală • DSVSA Alba a amendat firma cu suma totală de peste 40.000 de lei • Porcii „au zburat”

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a aplicat 4 amenzi însumând peste 40.000 de lei unei firme de creștere a porcilor din comuna argeșeană Drăganu, al cărei patron este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. Directorul DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, a declarat în ședința Colegiului Prefectural Alba că în urmă cu două săptămâni autoritățile veterinare au fost anunțate de medicul veterinar concesionar din Șard, comuna Ighiu, că la adăpostul de la marginea satului a apărut un transport din județul Argeș cu 500 de porci.

Echipa trimisă la fața locului a constatat că nu existau niciun fel de documente pentru animalele respective – nici de transport, nici sanitar-veterinare care să ateste sănătatea lor, iar porcii nu erau identificați prin crotalii. „Am luat legătura cu proprietarul adăpostului. Respectivul ne-a spus că nu sunt porcii lui, el doar a închiriat spațiul către un alt proprietar (…) din Argeș.

Din mai multe verificări am observat că în perioada respectivă (…) au fost descinderi la o fermă de porci din Argeș. Noi am presupus, ca să nu fie porcii confiscați de autoritățile din Argeș, au vrut să salveze ceva din porcii respectivi și au închiriat un adăpost în Alba”, a declarat dr. Ioan Martin.

El a precizat că a anunțat atât telefonic, cât și oficial Instituția Prefectului Alba, ANSVSA, DSVSA Argeș, precum și inspectoratele de poliție din cele două județe. „Din punct de vedere sanitar-veterinar am făcut inspecții zilnice să vedem să nu fie focare de boli, am recoltat probe, porcii sunt sănătoși, dar noaptea dispăreau, astfel că acum nu mai există niciun porc”, a declarat dr. Ioan Martin. Șeful DSVSA Alba a declarat pentru ziarul „Unirea” că primii care au dispărut au fost purceii de 10 – 15 kg, apoi cei de 20 – 30 kg, însă cei mai mulți au fost porci de 60 – 80 kg.

El a precizat că firma argeșeană a fost amendată de DSVSA Alba pentru 4 contravenții la legislația sanitar-veterinară, cel mai grav este faptul că animalele nu au fost crotaliate.

„Deci există plângere la poliție. Dacă este pe rol (…), este obligatoriu ca poliția să-și facă treaba și să vedem și rezultatele. (…) Părerea mea este că trebuie văzut un pic și cel care a închiriat”, a spus prefectul Dănuț Hălălai. Potrivit poliției, în dimineața zilei de 31 ianuarie 2018, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș și „mascații” Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române au efectuat o percheziție și la ferma din Drăganu și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările anchetatorilor din Argeș a reieșit că, în perioada 2007 – 2018, omul de afaceri din comuna Drăganu ar fi comercializat porci vii fără să înregistreze în evidențele contabile operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea