Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

5 echipe de liceeni au participat la evenimentul „Bursa iniţiativelor antreprenoriale”. Vezi proiectele

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Comunitară Alba a organizat astăzi evenimentul „Bursa iniţiativelor antreprenoriale” la Casa de Cultură a Studenţilor, desfăşurat în cadrul Proiectului „Viitorul tău începe azi”, proiect realizat în cadrul Programului „Tineret în acţiune”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Prin acest proiect, Fundaţia Comunitară Alba susţine şi promovează iniţiativa unei echipe de tineri din municipiu de a implementa un proiect prin care să Bursa initiativelor antiprenoriale 01îmbunătăţească abilităţile unui grup ţintă compus din elevi de liceu. Principalele obiective ale proiectului sunt stimularea interesului tinerilor faţă de educaţie şi perfecţionarea continuă, dezvoltarea capacităţii tinerilor beneficiari de a identifica şi dezvolta oportunităţi în mediul în care se află (o alternativă eficientă de adaptare la piaţa muncii) şi dezvoltarea personală a tinerilor prin îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, prin intermediul unor metode formale şi nonformale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel de activităţi sunt menite să dezvolte abilităţi şi competenţe în domeniul antreprenorial. Au fost vizate iniţiative bazate pe nevoi identificate în comunitate, corelate cu potenţialul liceenilor din echipele de proiect.

Echipa Cultural Art formată din 4 membri doreşte să realizeze cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Alba prin Programul YouthBank o firmă de organizat evenimente printre care se numără teatru, teatrul de păpuşi şi odată pe lună un eveniment muzical cu scopul de culturalizare. Pentru început acest proiect presupune un buget de 12.700 lei.

Echipa Survival Camps este un proiect al unei echipe de 4 membrii care doresc să organizeze excursii la munte la care să participe persoane de toate vârstele. În cadrul taberelor montane se vor organiza diferite activităţi recreative,  în cadrul cărora tinerii să-i înveţe pe participanţi mersul pe bicicletă, escaladările şi practicarea sportului caiac-canoe.

Echipa Hosting Solutions formată din 3 membrii are în proiect realizarea unei firme care să ofere servicii de găzduire web, suport în instalarea site-ului şi ajutor în configurare. Pentru realizarea proiectului solicită un suport de instalare de 1.400 lei.

Teen Spirit este echipa formată din două fete care doresc să realizeze un atelier de dans pentru copiii de grădiniţă până la adolescenţii de liceu. Proiectul prevede 4 grupe de vârstă (copii de grădiniţă, clasele 1-5, clasele 5-8 şi liceu) care vor face cursuri de dans în Sala Oglinzilor de la Casa de Cultură a Studenţilor.

Echipa Youth Power este cea mai numeroasă fiind formată din 8 tineri si doresc organizarea unui club pentru formare, îndrumare, cultivare a talentelor şi capacităţii de relaţionare a muncii în echipă. Echipa îşi propune să formeze copii încă de la vârste fragede, să-i îndrume şi să le ofere sfaturi pentru reuşitele în carieră. Implementarea proiectului presupune un buget de 5.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea