5 asociații de proprietari din Alba Iulia, sprijinite de consilierul local Mircea Trifu, cer primăriei demararea acțiunilor de dezinsecție și deratizare a domeniului public

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Potrivit consilierului local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, în ultima vreme Alba Iulia a fost năpădită de gândaci.

„În urmă cu câteva zile, mai mulți cetățeni din zona Cetate mi-au sesizat faptul că se confruntă cu o mare problemă: a crescut numărul gândacilor, mai ales în zona căminelor de la rețeaua de canalizare a orașului.

ELIT

Am constatat un fapt cunoscut de mulți cetățeni ai orașului – de un an de zile Primăria Alba Iulia nu poate să pună în practică un contract de deratizare pentru că există litigii între firmele care au participat la licitație. Prin urmare, de un an nu se mai face deratizare – dezinsecție în oraș, pe domeniul public! Cetățenii au înțeles că problema cu care se confruntă este cauzată de acest fapt!”, a explicat Mircea Trifu.

El a adăugat că, împreună cu 5 asociații de proprietari din zona Cetate – Asociația 15, Asociația TOP 1, Asociația 18, Asociația Apulum 22 și Asociația Ferdinand 73, a adresat o solicitare primăriei și speră ca „lucrurile să se rezolve, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când s-au făcut astfel de solicitări, iar primăria a intervenit prompt în rezolvarea problemelor. În aceste condiții, solicitarea noastră sper să fie rezolvată printr-o achiziție publică directă, pentru că atât timp cât nu există un câștigător al licitației, aceasta ar fi singura soluție. Trebuie să se constate, pentru început, despre ce gândaci este vorba și apoi, pentru un termen scurt de o lună sau două, primăria să vină cu o rezolvare pe termen scurt. La Alba Iulia există firme care se ocupă cu deratizare-dezinsecție sau pot să opteze pentru firme din alte județe”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 17 iunie 2018 at 15:06

Nu mai știe Trifu ce sa facă sa ajungă cât mai sus … ii Numa bun sa bată din gura ??(habar nu are de nimic)

Comentariile sunt oprite