Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

31 decembrie – 2 ianuarie: Polițiștii din Alba au aplicat sancțiuni în valoare de peste 5.000 de lei. S-a intervenit la 100 de solicitări prin 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au fost la datorie în noaptea de Anul Nou şi în prima zi a anului 2015, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de trecerea în Noul An. În cele două zile, pe lângă dispozitivul curent, peste 120 de poliţişti din judeţul Alba au acționat zilnic pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă. S-a intervenit la 100 de solicitări primite din partea cetăţenilor prin 112, au fost aplicate peste 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.010 lei şi au fost constatate 10 infracţiuni.

În perioada 31 decembrie 2014 – 2 ianuarie 2015, poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

În această perioadă au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică iar echipajele de poliţie rutieră au fost prezente în trafic astfel încât de Revelion şi în prima zi a anului 2015, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

În cadrul activităţilor desfăşurate în cele două zile, poliţiştii din Alba au constatat 10 infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 4 la Legea 126/2995 privind regimul materiilor explozive, una la regimul circulaţiei rutiere şi două la alte acte normative.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 46 de sancţiuni, în valoare de 5.010 lei din care 16 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 30 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

S-a intervenit la 100 de solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Poliţiştii din Alba vor fi în continuare la datorie, iar peste 120 de poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni vor fi pregătiţi să intervină la  sesizările cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

13 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.

Având în vedere că în perioada imediat următoare, mulţi dintre cetăţenii care au petrecut sărbătorile în zonele turistice se vor întoarce spre localitățile de domiciliu, pentru o călătorie în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

–         Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

–         Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.

–         Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!

–         Păstraţi în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele din faţă, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea