Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

30 iunie – 2 iulie 2023: Conferința internațională CLIE-2023 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

30 iunie – 2 iulie 2023: Conferința internațională CLIE-2023 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică – CIEL (Departamentul de Litere), alături de universități partenere din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest, organizează, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, conferința internațională CLIE-2023 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education, ediția a XII-a), pe tema educației lingvistice și interculturale.

Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global.

La eveniment vor participa 14 cadre didactice și cercetători din Bosnia și Herțegovina, Italia, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Serbia, precum și 44 de participanți din 8 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.
În cadrul conferinței va avea loc și un eveniment editorial, în cadrul căruia vor fi prezentate publicații ale membrilor Departamentului de Litere și ale colegilor acestora. Prezentarea de carte va fi organizată în parteneriat cu Editura Aeternitas, UAB.

De asemenea, evenimentul va găzdui o secțiune de diseminare a rezultatelor intermediare ale proiectului Erasmus+ – 2021-1-RS01-KA220-HED-000032129 – STATUS – Steering Transition and Advancement of Tertiary Underrepresented Students, realizată de reprezentanți ai UAB și ai Universității din Madeira, Portugalia, ambele membre în cadrul proiectului.

Deschiderea Conferinței va avea loc vineri, 30 iunie, la ora 9:00, în Sala Senatului, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Palatul Apor. Vă așteptăm alături de noi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea