Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

30-31 mai| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va ajunge în Sebeș și Bistra. PROGRAMUL consultațiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

30-31 mai| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va ajunge în Sebeș și Bistra. PROGRAMUL consultațiilor

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 30-31 mai 2023 în judeţul Alba, în localităţile Bistra şi Sebeş.

Programul caravanei în perioada 30-31 mai 2023 este următorul:

-Bistra – 30.05.2023 – începând cu ora 11.00 (Şcoala Generală Bistra);
-Sebeş – 31.05.2023 – începând cu ora 10.00 (Centrul pentru persoane cu dizabilităţi, Str. Lucian Blaga nr. 45).

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin.

IMPORTANT!

Descoperite şi tratate în stadii incipiente, leziunile colului uterin se pot vindeca complet!

Fiecare femeie trebuie să înţeleagă că specialistul este acolo pentru sănătatea ei şi că cele 5 minute petrecute la caravana de screening pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV pot fi esentiale pentru viitorul şi sănătatea ei şi a familiei ei.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Aşadar, doamnelor, profitaţi de această oportunitate şi veniţi imediat la testare dacă:

  • Nu aţi efectuat niciun consult ginecologic în ultimul an;
  • Dacă nu aţi efectuat testul Babeş Papanicolaou sau HPV în ultimii 3 ani;
  • Observaţi orice scurgere vaginală anormală, în afara perioadei de menstruaţie, după contact sexual sau după menopauză;
  • Simţiţi orice disconfort al aparatului genital care persistă mai mult de două săptămâni.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea