Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

3 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie: Pedeapsă pentru un tânăr din Alba. I-a fracturat mandibula unui bărbat pentru un telefon și 70 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

3 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie: Pedeapsă pentru un tânăr din Alba. I-a fracturat mandibula unui bărbat pentru un telefon și 70 de lei

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Blaj va ajunge la închisoare după ce a tâlhărit un bărbat. În urma agresiunilor, victima a avut nevoie de până la 45 de zile de îngrijiri medicale.

Faptele au avut loc în 19 august 2021, în jurul orei 01.00 noaptea. Victima a plecat în seara precedentă în oraş pentru a depune o sumă de bani în contul personal, la un aparat ATM. Ulterior s-a oprit la un magazin de unde a cumpărat bere şi ţigări, oprindu-se în apropierea acestuia pentru a consuma băutura alcoolică.

În acele momente, în zona magazinului a apărut V.V., care, pe motiv că a fost întrebat sau i s-a spus de către victimă că are o bicicletă frumoasă, a găsit un pretext să-i reproşeze acestuia că ar avea treabă cu prietena sa şi i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feţei, după care i-a sustras telefonul mobil şi suma de 70 lei din portmoneu. Agresiunile s-au întins pe o perioadă mai mare de timp, pentru că victima s-a ridicat de două ori şi a încercat să îşi recupereze bunurile furate.

”Persoana vătămată reuşeşte să se ridice, moment în care inculpatul se afla în faţa sa, iar victima cade pe trecerea de pietoni. Imediat după aceea, inculpatul se urcă pe bicicletă cu intenţia de a pleca, dar observă că victima s-a ridicat, astfel că, coboară de pe bicicletă şi îi aplică din nou o lovitură cu pumnul în zona feţei, iar persoana vătămată cade şi rămâne întinsă pe trecerea de pietoni”, se menţionează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

În urma loviturilor aplicate, victima a suferit o fractură de mandibulă dreaptă, fiind operat la o clinică medicală din Cluj-Napoca. A primit un certificat medico-legal cu 40-45 de zile de îngijiri medicale. Din fişa de cazier judiciar a agresorului reiese că, de-a lungul timpului, au fost dispuse faţă de acesta mai multe măsuri educative privative de libertate (internări în centre educative), precum şi condamnări la pedepse cu închisoarea de către instanţe din Franţa.

”Chiar dacă nu au fost recunoscute pentru a atrage o eventuală stare de recidivă, denotă totuşi persistenţa infracţională a inculpatului şi atrag convingerea instanţei că se impune condamnarea inculpatului cu executare, întrucât suspendarea sub supraveghere a pedepsei nu ar fi suficientă pentru corijarea comportamentului infracţional”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe 10 decembrie 2021.

V.V. a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi a fost obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 25.000 de lei. Sentinţa definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea