Rămâi conectat

Curier Județean

28 mai-3 iunie| Zilele Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia: Întâlniri cu medici stomatologi, festival de tradiții și ateliere de creație

Alexandra Mates

Publicat

în

scoala avram iancuŞcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, organizează în perioada 28 mai – 3 iunie 2015, o serie de activităţi dedicate Zilelor Şcolii. Festivalul de Tradiții și Obiceiuri Populare „La Porțile Apusenilor”, întâlniri cu medici stomatologi,  ateliere de creație și o activitate de orietntare școlară și profesională, sunt doar câteva dintre acestea.

Manifestările vor debuta joi, 28 mai 2015, de la ora 1000, cu deschiderea oficială a  celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”. La acest eveniment vor  participa, alături de oficialităţi, parteneri, sponsori, părinţi şi cei peste 150 de elevi înscrişi la concursul ce se va desfăşura în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului: Secţiunea de reţete culinare tradiţionale ,,Gustos şi sănătos în bucatele bunicii’’, Secţiunea de interpretare vocală ,,Dor de cântec’’, Secţiunea ,, Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică’’ şi Secţiunea de afişe ,,Promovăm tradiţia – ea ne defineşte !’’.

Citiți și JOI, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia: Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”. PROGRAM

Vineri, 29 mai, între orele 1100-1300, elevii din învăţământul primar vor fi implicaţi de către cadrele didactice ale şcolii în două activităţi educative care se vor desfăşura sub genericul Un zâmbet de copil sănătos (cls. pregătitoare – a II-a) şi Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă (cls. a III-a şi a IV-a). Programul va cuprinde întâlniri cu medici stomatologi, realizarea de afişe, pliante, dezbateri pe teme ecologice, confecţionarea unor costume personalizate, construirea unor căsuţe pentru păsări etc. Aceste activităţi sunt realizate în parteneriat cu părinţii elevilor.

Elevii claselor a V-a şi a VI-a se vor reuni în cadrul proiectului Talent, artă şi culoare unde vor putea să îşi manifeste talentul şi creativitatea artistică în cadrul unor ateliere de creaţie, în care vor realiza obiecte decorative şi costume personalizate din materiale reciclabile: tablouri realizate prin tehnica şerveţelului, rame foto, cutii de bijuterii, figurine pictate manual, suporturi pentru birou.

 Marţi, 2 iunie, de la ora 17,00, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a vor participa la o activitate de orientare şcolară şi profesională în cadrul evenimentului  Ziua Carierei.  La această acţiune vor fi invitaţi zece părinţi care le vor vorbi elevilor despre profesia pe care o practică. De asemenea, vor fi prezentate şi câteva activităţi demonstrative din perspectiva profesiei fiecărui părinte invitat. Astfel, invitaţii au fost selectaţi pe baza unui chestionar aplicat elevilor, referitor la meseriile pe care ar dori să le urmeze: medic, avocat, profesor, tehnician dentar, antreprenor, asistent medical, cadru militar, croitor, coafeză, bucătar.

Activităţile dedicate Zilelor Şcolii se vor finaliza miercuri, 3 iunie, cu o conferinţă de presă, în care vor fi prezentate toate activităţile din cadrul proiectului Clubul Jurnaliştilor.  Cu această ocazie va fi lansată şi revista Eveniment, realizată de elevii înscrişi în acest proiect.

Am ales să desfăşurăm în cadrul „Zilelor Şcolii” activităţi cu impact în dezvoltarea personală a elevilor şi cu semnificaţie majoră în ceea ce priveşte formarea unor atitudini şi comportamente adecvate faţă de mediul care ne înconjoară, faţă de sănătatea propriului  organism, dar şi activităţi în care elevii să-şi manifeste talentul şi creativitatea în artă”, a declarat profesor Elena Ignat, directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea