Rămâi conectat

Curier Județean

27 august: ”Skirt Bike” 2016 – Cea mai chic paradă a bicicletelor, la Alba Iulia. Tema ediției din acest an, IA românească. PROGRAMUL evenimentului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

skirt bike alba iuliaCel mai vesel și mai colorat eveniment pentru bicicliști și bicicliste, Skirt Bike, se va desfășura anul acesta în 27 august la Alba Iulia. Iar pentru că Alba Iulia este un oraș în care se respiră aerul istoriei și al culturii, tema ediției din acest an este IA românească.

Astfel, îmbrăcate în ie tradițională, sau în costum popular reinterpretat după bunul lor plac, şi cu biciclete împodobite cât mai frumos, cu baloane, flori şi alte accesorii chic, reprezentantele sexului frumos sunt aşteptate la o nouă promenadă pe biciclete.

Parada porneşte sâmbătă, 27 august, la ora 17.00, de la Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan din Cetatea Alba Carolina. Bineînţeles, şi băieţii sunt aşteptaţi la eveniment, având oportunitatea de a pedala în ţinute tradiționale alături de fete.

Cei care se gândesc să participe își pot rezerva numărul la paradă pe acest link: https://goo.gl/forms/ndiMgbzTWSLcxwXp1”, transmit organizatorii pe rețeaua socială Facebook.

PROGRAMUL evenimentului:

Ateliere – Piața Toboșarului

Ora 11.00 – ”Bicicleta pentru toți„

Ora 12.00 – ”Mergi la vot pe bicicletă”

Ora 17.00 – PARADA chic a bicicletelor, întâlnire la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan.

Pentru al patrulea an consectutiv, bicicliștii vor pedala pe traseul Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan – Strada Gemina – Bdul Horea – Strada Cloşca – Bdul Revoluției 1989 – Bdul Transilvaniei – intrare în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina (prin zona Arhivelor Naţionale) – tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina- Poarta a IV-a )- Strada Păcii – Localul Framm’s (lângă biblioteca Batthyaneum) la o paradă creativă și modernă.

Parada se va încheia cu o Tombolă cu o mulțime de premii pentru cei care vor rămâne alături până la finish. Premiul cel mare al paradei din acest an este o bicicletă Pegas chic.
Dress code: ”poartă fashion ia românească

Atelierul „Bicicleta pentru Toți”atelier de educație non-formală, în cadrul căruia tinerii vor învăța să folosească bicicleta, ca mijloc de deplasare, prin intermediul activităților specifice educației nonformale. Liderii de proiect, voluntarii și reprezentanții partenerului ASV – Alba Sport Vision și reprezentanții Organizației Bicheru, îi vor învăța cum să se deplaseze în siguranță cu bicicleta respectând regulile de circulație și ceilalți participanți la trafic. De atelier vor beneficia și tinerii cu oportunități reduse, care nu posedă echipament necesar mersului pe biciletă, aceștia beneficiind de biciclete și echipament conex puse la dispoziție prin proiect.

Atelierul „Mergi la vot pe Bicicleta” – atelier de educație non-formală, în care 15 tineri, dintre care 5 cu oportunitati reduse vor fi informați cu privire la importanța implicării civice a tinerilor, la progresul local, județean și național prin participarea la vot. De asemenea, voluntarii vor fi informați că prin participarea pe bicicletă la vot sensibilizează autoritățile locale, privind continuarea investițiilor pentru infrastructura necesară mersului pe bicicletă și a reducerii aglomerației în traficul urban.

Parada Chic a Bicicletelor voluntarii Skirt Bike Alba Iulia vor organiza parada creativă și modernă care va avea dress code ia românească. De asemenea, ei vor avea oportunitatea de a deschide parada și de a se plimba pe traseul stabilit.

SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea.

SkirtBike Alba Iulia a fost inițiat în anul 2013, iar ediția planificată anul acesta va fi a patra consecutivă. Peste 200 de participanți au luat parte în ultimii doi ani la aceste parade, promovând voluntariatul, implicarea, și mișcarea pentru sănătate și recreere.  ”Anul acesta dorim să diversificăm evenimentul SkirtBike, încurajându-i pe tinerii din toate categoriile sociale să se implice ca voluntari în organizarea evenimentui și oferindu-le ateliere prin care să beneficieze de activități specifice educației non-formale.

În acest an SkirtBike Alba Iulia își extinde semificația, deoarece ne dorim să transmitem importanța folosirii bicicletei prin activități de educație non-formală adresate tinerilor. Scopul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor”, transmit organizatorii evenimentului.

Proiectul SkirtBike Alba Iulia ediția a IV-a este un proiect de tineret finanțat de DJST Alba, în parteneriat cu CICOC UAB și Asociația Viziunea Nevăzătorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea