Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

25-26 noiembrie 2023| Cod GALBEN și PORTOCALIU de viscol în Alba la munte și în alte județe!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25-26 noiembrie 2023| Cod GALBEN și PORTOCALIU de viscol în Alba la munte și în alte județe!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben pentru intensificări ale vântului, viscol și precipitații însemnate cantitativ, care va fi în vigoare începând cu ora 10:00 a zilei de 25 noiembrie până la ora 18:00 a zilei de 26 noiembrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Zonele afectate de acest cod includ Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, precum și sudul și estul Transilvaniei. În aceste regiuni, se prognozează precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane și ploi în restul zonelor. Cantitățile de apă vor atinge valori cuprinse între 25 și 35 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 60 și 75 km/h, iar în anumite intervale se vor înregistra fenomene de viscol și vizibilitate scăzută.

Cod Portocaliu: Atenționare Meteorologică de la 25 noiembrie, ora 10:00, până la 26 noiembrie, ora 18:00

De asemenea, a fost emisă o avertizare de Cod Portocaliu pentru precipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța. Intervalul de valabilitate este același, începând cu ora 10:00 a zilei de 25 noiembrie și încheindu-se la ora 18:00 a zilei de 26 noiembrie. În aceste zone, se prognozează precipitații abundente, cu cantități ce vor atinge între 50 și 60 de litri pe metru pătrat, iar local se pot acumula chiar și 70 de litri pe metru pătrat.

Cod Portocaliu: Atenționare Meteorologică de la 26 noiembrie, ora 02:00, până la 26 noiembrie, ora 16:00

Pe de altă parte, pentru data de 26 noiembrie, începând cu ora 02:00 și până la ora 16:00, a fost emis un Cod Portocaliu pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și pentru Carpații Meridionali și de Curbură. În aceste regiuni, se așteaptă ninsori și viscol, cu intensificări susținute ale vântului, având rafale în general de 85-90 km/h. Vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea rafale de 90-110 km/h, însoțite de ninsori abundente și viscol, determinând scăderea semnificativă a vizibilității sub 50 de metri.

Recomandăm cetățenilor să fie precauți și să urmărească actualizările meteorologice pentru a se asigura că sunt informați corespunzător înainte de a călători sau de a lua alte decizii importante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea