Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

23 septembrie: Echinocţiul de toamnă 2022 marchează începutul toamnei din punct de vedere astronomic. Tradiții și obiceiuri

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

23 septembrie: Echinocţiul de toamnă 2022 marchează începutul toamnei din punct de vedere astronomic. Tradiții și obiceiuri

În 2022, echinocțiul de toamnă va avea loc pe 23 septembrie, la ora 4:04. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. După echinocțiul de toamnă, ziua devine tot mai mică, iar noaptea tot mai mare, până la solstițiul de iarnă. Acesta va avea loc pe 21 decembrie 2022.

Cuvântul „echinocțiu” provine din cuvântul francez „„équinoxe”, care provine la rândul lui din latinescul „„aequinoctium”. Fenomenul nu are loc în același an, datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De regulă, echinocțiul de toamnă se produce pe 21, 22, 23 sau 24 septembrie.

Echinocțiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri

Se spune că echinocţiul de toamnă este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte, potrivit scrierilor folclorice.

Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în zona Polului Nord începe noaptea polară. Pe de cealaltă parte, în zona Polului Sud, Soarele va fi deasupra liniei orizontului. Acest fenomen va dura 6 luni, până la echinocțiul de primăvară.

Se spune că, după cum va fi vremea în această zi, așa va fi și anul viitor. De asemenea, dacă va ploua în dimineața zilei de 23 septembrie, primăvara va fi una ploioasă. Însă, dacă va fi soare la amiază, va fi un an bun.

În această zi se bat nucile și se scutură merele și gutuile. Conform tradiției populare, florile sunt supărate în această zi și plâng. Pentru a rămâne frumoase și sănătoase pe tot parcursul iernii, ele trebuie sfințite cu mir. Astfel vor supraviețui pe tot parcursul iernii.

În ziua în care începe sezonul de toamnă, se duc la biserică prune. După ce sunt sfințite, pot vindeca diferite boli. Potrivit tradiției, ultimele fructe din pom trebuie lăsate pentru Mama Natură. În această zi se prepară și mustul din primii struguri culeși.

Echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea muncilor agricole și sărbătorirea recoltelor, în mediul rural. De asemenea, legumele și fructele care au fost culese se duc la preot pentru a fi sfințite și date de pomană la cei săraci. După ce sunt sfințite bucatele, se spune că au puteri tămăduitoare.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea