Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

23 ianuarie ar putea fi zi liberă. Încă o mini vacanţă pentru angajaţii români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

zile-libere-201723 ianuarie ar putea fi zi liberă. Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se sărbăterște Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, este zi liberă nelucrătoare pentru toți românii. Anul trecut Parlamentul a adoptat o lege în acest sens, act normativ promulgat și de șeful statului Klaus Iohannis.

Cum 24 ianuarie cade într-o zi de marți, guvernanții se gândesc să le ofere românilor o minivacanță. Mai exact, conform unor surse din Cabinetul Sorin Grindeanu, angajații, în special cei din sistemul bugetar, vor fi liberi și luni 23 ianuarie, urmând să se întoarcă la serviciu, miercuri 25 ianuarie.

Astfel, angajații românii vor avea 4 zile libere, adică weekend-ul 21, 22 ianurie și zilele de 23 și 24 ianuarie.

”Se analizează ca ziua de luni, 23 ianuarie să fie liberă în special pentru cei din sistemul de stat. Pentru cei din sistemul privat, alegerea este la latitudinea angajatorului. Este ineficient să chemi oamenii la muncă pentru o zi, iar apoi să fie liberi. Cred că este mai normal să stea și luni 23 ianuarie acasă, iar miercuri, 25 ianuarie, să mearrgă la serviciu”, spun surse de la Palatul Victoria.

Ce zile libere au mai rămas în 2017
  • 24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 7 octombrie 2016)
  • 16 aprilie (duminică) și 17 aprilie (luni) – Paştele ortodox/Paștele catolic (În 2017, credincioșii catolici și cei ortodocși sărbătoresc Paștele în aceeași zi)
  • 1 Mai (luni) — Ziua Muncii
  • 1 iunie (joi) – Ziua Copilului
  • 4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii
  • 15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
  • 25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți)  – Crăciunul

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea