Rămâi conectat

Politică Administrație

229 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Comemorare a eroilor pe Dealul Furcilor şi la Mănăstirea Râmeţ

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

horea, closca si crisanCu ocazia împlinirii a 229 de ani de la moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan,   a 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu şi a 16 ani de la trecerea la cele veşnice a prof. univ. Ioan Teodor Stan (primul preşedinte al Societăţii “Avram Iancu” din România), conducerea filialei Alba Iulia a Societăţii „Avram Iancu” organizează un ceremonial  de depuneri de coroane şi jerbe la Obeliscul lui Horea Cloşca şi Crişan şi pe Dealul Furcilor, precum şi un parastas în memoria eroilor la Mănăstirea Râmeţ. Evenimentele vor avea loc în ziua de 28 februarie la Alba Iulia, şi în data de 2 martie, la Mânăstirea Râmeţ.

obeliscul-din-alba-iulia Membrii şi simpatizanţii Societăţii cultural-patriotice “Avram Iancu”- filiala Alba Iulia sunt invitaţi în ziua de 28 februarie 2014, începând cu ora 13.00, să participe la depunerea de coroane şi flori la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, iar de la ora 14.00, la Monumentul de pe Dealul Furcilor, unde se vor depune coroane şi se va oficia un ceremonial religios cu ocazia împlinirii a 229 de ani de la frângerea cu roata a conducătorilor Răscoalei ţărăneşti de la 1784-1785.

 În ziua de duminică, 2 martie 2014, la Mănăstirea Râmeţ, după Sfânta Liturghie, se va sluji un parastas în memoria eroilor Horea, Cloşca, Crişan şi Avram Iancu, precum şi a lui Ioan Teodor Stan (primul preşedinte al Societăţii “Avram Iancu” din România), la care participă şi ÎPS Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei.

 Plecarea din Alba Iulia va fi în ziua de 2 martie, ora 9.00, cu un autocar din faţa hotelului Cetate. Cei care doresc să participe la evenimentul comemorativ sunt rugaţi să anunţe până joi, 27 februarie, la telefon 0758/025550 sau 0746/075081.

Evenimentul este organizat de Filialele Alba Iulia, Aiud, Teiuş şi Stremţ a Societăţii cultural patriotice „Avram Iancu” din România, în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Mănăstirea Râmeţ, Societatea de Transport Public Alba Iulia şi Aiud, Sc „Unirea” Râmet,  Sc Unirea Pres Alba Iulia, Radio şi Tv Alba Iulia, Aiud şi cu sprijinul Prefecturii, Consiliului Judeţean Alba şi a primăriilor Alba Iulia, Teiuş, Aiud şi Stremţ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea