Rămâi conectat

Actualitate

22 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ și FURTUNI în Alba: Disconfort termic accentuat, dar și vijelii, grindină, averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

22 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ și FURTUNI în Alba: Disconfort termic accentuat, dar și vijelii, grindină, averse torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică și caniculă.

Astfel județul nostru se afla sub incidenta următoarelor coduri:

Avertizare meteorologică Cod Portocaliu ce vizează averse torențiale care vor acumula 25-40 l/mp, grindină de dimensiuni medii (2-4 cm), descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, valabilă pana în data de 23 iunie ora 06.00.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Caniculă și temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Avertizare meteorologică Cod Portocaliu valabilă pe carcursul intregii zile și vizează val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

Astfel va recomandam să urmați câteva reguli simple pe timpul acestei avertizări meteo:

-Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
-Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
-Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
-Consumați fructe și legume proaspete!
-NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile!
-Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun despre E-factura și E-TVA: „Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF!”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun despre E-factura și E-TVA: „Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF!” Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul sistemul E-factura și E-TVA. Citește și: „Plata TVA la momentul emiterii facturii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea