Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

2 Iunie – “Ziua Naţională pentru Adopţie”, marcată de DGASPC Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din acest an, România are o zi naţională dedicată adopţiei. Prin Legea nr. 21/2014, ziua de 2 iunie a fost instituită ca „Ziua Naţională pentru Adopţie”. „Copiii adoptabili nu au nevoie de părinţi perfecţi; ei au nevoie de adulţi care să-şi asume responsabilităţile de creştere şi îngrijire, dornici să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor. Profesioniştii DGASPC au obligaţia să identifice cea mai potrivită familie pentru fiecare copil adoptabil. Aceasta presupune ca fiecare familie care doreşte să adopte să fie evaluată de către profesionişti din punct de vedere social şi psihologic. Chiar dacă oricine îşi poate dori un copil, nu oricine poate adopta. Există criterii şi cerinţe pe care legislaţia în vigoare le prevede, care trebuie îndeplinite pentru ca adopţia să se realizeze”, spune  directorul general al DGASPC Alba, prof. Sorin Valerian Chirilă.
logo ziua nationala a adoptieiÎn perioada 1 ianuarie 2013 – 28 mai 2014,  DGASPC Alba a atestat un număr de 42 de persoane/familii apte să adopte. De asemenea, în decursul perioadei menţionate, instanţa de judecată competentă a hotărât deschiderea procedurii de adopţie pentru un număr de 54 de copii, încuviinţarea în vederea adopţiei pentru un număr de 20 de copii, iar pentru 27  de copii a hotărât încredinţarea în vederea adopţiei.
Pentru a marca „Ziua Naţională pentru Adopţie”, DGASPC Alba prin Biroul Adopţii şi Postadopţii, organizează astăzi, 2 iunie a.c., de la ora 17,30, o întâlnire la locul de joacă pentru copii – KINDER JOY din Sebeş, str. Dorin Pavel, nr.4, spaţiu  pus la dispoziţie de către societatea SC FLUTURAŞ SRL din localitate.
La acest eveniment, care are ca scop principal sărbătorirea  adopţiei, sunt invitaţi să participe toţi copiii şi părinţii adoptivi de pe raza judeţului Alba; copiii vor fi implicaţi în activităţi  specifice vârstei lor, iar părinţii vor discuta şi îşi vor împărtăşi din experienţele lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea