Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

2-14 august 2020: Tabăra de restaurare ”Împreună dăm viață satului Corna”. Proiect organizat de Asociația RYMA

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Proiectul ÎMPREUNĂ DĂM VIAȚĂ SATULUI CORNA! este continuarea firească a celor 3 tabere de restaurare a arhitecturii tradiționale desfășurate de Asociația RYMA între anii 2014-2016 în satul Corna, comună Roșia Montană.

În anii precedenți s-a restaurat împreună cu studenții și voluntarii din tabere o gospodărie minieră tradițională, Căminul Cultural și vechea grădiniță din sat, pe această din urmă transformând-o în Punct de Informare Turistică, urmând anul acestase amenajeze un spațiu de cazare cu o capacitate de 14 locuri în podul ei.

Între 2-14 august va avea loc a 4-a ediție a taberei de restaurare, în care sunt dedicate 15 locuri studenților și 5 locuri pentru voluntari. Vor fi cursuri practice despre vărul în restaurare, tencuieli, dulgherie și restaurare lemn, amenajare peisagistică și confecționare mobilier pentru spațiul public din centrul satului.

Pe partea de dezvoltare turistică, CETM Albamont va susține un curs teoretic despre turism ecologic, vor marca un traseu tematic și vor amplasa panouri informative la cele 3 tăuri (lacuri) din Satul Corna împreună cu participanții la tabăra.

Deasemenea, va fi dezvoltat și site-ul www.satulcorna.ro în scopul de a atrage cât mai mulți vizitatori. La final de tabăra va fi organizată expoziția „Subteranele Roșiei Montane”, care conține peste 70 de fotografii unicat cu minele nevizitabile din Roșia Montană și o serie de fotografii 3D impresionante pentru ochiul privitorului, realizate de speologii și fotografii cehi Ivan Rous și Jaroslav Sanda.

Proiectul este coordonat de arh. Cristina Cândea, președinta Asociației RYMA iar specialistul în restaurare lemn invitat în proiect, în fiecare an, este sculptorul ecuadorian Fidias Vasquez.

Finanțatorul principal al proiectului este Ordinul Arhitecților din România, iar parteneri sunt CETM Albamont, Grupul Informativ „Trăi cu Rost”, Primăria Comunei Roșia Montană și sperăm angrenăm în acest proiect și autoritățile județene, pentru a reuși amplasăm și pe drumurile de circulație auto indicatoare cu Satul Corna pentru ghidajul turiștilor și nu numai” – arh. Cristina Cândea. Până acum s-au alăturat proiectului sponsorii Husqvarna și Martini Pan.

Firmele care doresc sponzorizeze proiectul pot face o donație GRATUITĂ: 20% din impozitul pe profit datorat statului se poate direcționa spre Asociația RYMA fără nici un cost, conform legii sponsorizării, până la 30.06.2020, sau trimestrial. Sponsorizările pot fi și în produse, hrană pentru participanți, materiale de construcție, unelte și consumabile pentru restaurare, mase plastice, instalații electrice etc. Sponsorizările se pot face în contul IBAN RO47BTRL00101205115138XX, deschis la Banca Transilvania, Albă Iulia.

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați pagină 2-14 august 2020 – Tabăra de vară: Împreună dăm viață satului Corna!
tel 0744152748 – arhitect Cristina Cândea, cordonator proiect
email: [email protected]
www.satulcorna.ro

[nggallery id=7963]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Prevenirea și combaterea violențelor în Alba: Sistemul de brățări electronice devine operațional

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | Prevenirea și combaterea violențelor în Alba: Sistemul de brățări electronice devine operațional Prevenirea și combaterea violențelor de orice fel reprezintă un domeniu prioritar de acțiune pentru Poliția Română, ce presupune concentrarea eforturilor instituționale, identificarea și implementarea a noi mecanisme de lucru, astfel încât victima violenței să fie protejată, iar agresorul sau agresorii să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea