Rămâi conectat

Curier Județean

16 contracte de finanțare au fost semnate astăzi la București de primarul Gabriel Pleșa: Ce proiecte sunt incluse

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

16 contracte de finanțare au fost semnate astăzi la București de primarul Gabriel Pleșa: Ce proiecte sunt incluse

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a semnat astăzi, 18 ianuarie, 16 contracte de finanțare pentru diverse proiecte la Ministerul Dezvoltării. Contractele sunt în valoare de 84.000.000 de lei.

Am semnat, în această dimineață la Ministerul Dezvoltării, 16 contracte de finanțare, în valoare de 84 milioane de lei, pentru prelungirea pistei de biciclete de pe Dealul Mamut, eficientizarea termică a 10 clădiri rezidențiale și a 5 unități de învățământ din Alba Iulia, după cum urmează: Bloc 11A, Bloc 11B, Bloc 23 SC A+B, Bloc 24 SC A+B, Bloc 25 SC A+B, Bloc 28, Blocurile C1 C2 C3, Bloc A3 – A8, Bloc 13A, Bloc M1 M2 și Liceul Tehnologic Dorin Pavel, Liceul Tehnologic Alexandru Domșa, Grădinița cu Program Prelungit Nr.11, Grădinița cu Program Prelungit Nr.12, Grădinița cu Program Prelungit Nr.7 „Scufița Roșie”.

Era imperios necesară continuarea traseului actualei piste de biciclete de pe Dealul Mamut, care pornește din zona Parcului Dendrologic și, în acest moment, nu are ca finalitate legătura cu o altă stradă. Prin acest proiect, pista va fi prelungită cu 2.5 km, până pe strada Brândușei și, pe strada Pinului, până pe strada Lalelelor.

Eficientizarea termică ajută la reducerea costurilor de încălzire, prin îmbunătățirea izolației și a etanșeității, reduce emisiile de gaze cu efect de seră, fiindcă una dintre sursele majore de emisii a gazelor cu efect de seră sunt clădirile, îmbunătățește confortul și crește valoarea imobilelor, fiind un atribut atractiv pentru posibilii cumpărători. În clădirile de învățământ, eficientizarea termică îmbunătățește calitatea aerului și confortul, la fel și condițiile de învățare, crescând astfel productivitatea elevilor și a profesorilor. Totodată, eficientizarea termică va ajuta la reducerea costurilor de încălzire și răcire a unităților de învățământ, iar economiile făcute pot fi investite în îmbunătățirea programelor educaționale.” a declarat primarul Gabriel Pleșa într-o postare pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea