Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

130 de profesori din Alba susţin examenul de definitivat în 2013

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

130 de cadre didactice din Alba vor susţine în acest an examenul de definitivat. Trei candidaţi s-au răzgândit în privinţa examenului şi au ales să nu îşi valideze fişele. Numărul profesorilor înscrişi este aproximativ la fel cu cel al candidaţilor care su susţinut definitivatul anul trecut.

Cadrele didactice care vor să susţină în 2013 examenul de definitivat au avut timp până în 15 decembrie 2012 să se înscrie, iar mai apoi până la jumătatea lunii ianuarie, aceştia au trebuit să îşi valideze on-line fişele de înscriere. În total, s-au înscris 133 de profesori dar 3 dintre ei nu şi-au mai validat fişele.

În baza Metodologiei pentru organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ,aprobată prin OMECTS 6193/13.11.2012, candidaţii vor avea de trecut două inspecţii la clasă şi o probă scrisă. Inspecţiile se vor realiza până la data de 20 iunie şi constituie criteriu eliminatoriu. Candidaţii trebuie să obţină cel puţin media 8 la inspecţii pentru a putea accede la proba scrisă, care se va desfăşura în data de 18 iulie. De asemenea, un alt criteriu pentru a se califica în proba finală îl reprezintă şi stagiul de predare de cel puţin un an la catedră. Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie, iar înregistrarea contesaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 23-24 iulie. În perioada 25-26 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi disponibile în data de 27 iulie.

La nivel naţional, s-au înscris 8.537 candidaţi, dintre care au fost validați 8.335.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea