Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

11 rețete de băuturi din cafea, cu gheață, numai bune pentru zilele toride!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

11 rețete de cafea cu gheață, numai bune pentru zilele toride!

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Căldura de afară te îndeamnă să te răcorești cu o băutură rece, dar și energizantă în același timp. Pentru asta, venim cu recomandări care să te ajute să îți prepari cele mai bune rețete de băuturi de vară cu cafea. Cum îți prepari acasă o băutură rece pe bază de cafea.

1. Rețetă affogato – băutură răcoritoare de vară cu înghețată și cafea
Ingrediente

  • 2 cupe de înghețată de vanilie;
  • Două lingurițe de zahăr;
  • 2 lingurițe de cafea;
  • 100 ml apă.

Mod de preparare

Pregătește cafeaua pentru început. O poți face în ibric, pui apa la fiert, adaugi cafeaua, zahărul și lași să dea într-un clocot sau poți pregăti direct un espresso mare. Pune cupele de înghțată într-un bol, adaugă cafeaua fierbinte peste și servește imediat, până nu se topește înghețata.

2. Caffe late cu vanilie
Ingrediente

  • 2-3 lingurițe cafea instant;
  • O ceașcă de apă sau de lapte;
  • O linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Într-un pahar înalt pune laptele, adaugă ușor și espresso, decorează cu puțină frișcă sau sos de caramel sărat și asta este tot. O rețetă aromată de băutură de vară pe bază de cafea.

3.Rețetă de cafea răcoritoare cu lămâie
Ingrediente

  • Sucul de la o lămâie;
  • O jumătate de cană de apă tonică;
  • O jumătate de cană de cafea rece;
  • Cuburi de gheață;
  • Miere sau zahăr pentru îndulcit.

Mod de preparare

Băutura răcoritoare cu lămâie este populară în Suedia și poartă denumirea de kaffelemonad. Într-un shaker adaugă jumătate de cană de cafea pe care ai lăsat-o să se răcească, adaugă sucul de lămâie, câteva cuburi de gheață, o linguriță de zahăr sau de miere, dacă preferi, amestecă energic conținutul și toarnă într-un pahar înalt în care ai pus deja câteva cuburi de gheață și apa tonică.

4.Caffe frappe
Ingrediente

  • 2-3 lingurițe cafea instant;
  • O ceașcă de apă sau de lapte;
  • O linguriță de zahăr.

Mod de preparare

Pune într-un blender sau un shaker lingurițele de cafea, adaugă peste apa sau laptele, zahărul și amestecă bine până când se topește zahărul. Toarnă băutura într-un pahar în care ai pus deja câteva cuburi de gheață. Poți decora totul cu puțină frișcă și sos de ciocolată ori caramel.

5.Rețetă Ice Flat white
Ingrediente

  • 40 – 50 ml cafea;
  • 150 ml lapte.

Mod de preparare

Ice flat white este o cafea energizantă pe bază de cafea și spumă de lapte. Pune într-o ceașcă cafeaua caldă și peste adaugă laptele, fie îl faci spumă într-un aparat de spumarea laptelui, fie îl lași simplu, și adaugă-l peste cafea. Amestecă cu o linguriță și adaugă puțin zahăr dacă simți nevoia.

6.Frappucino
Ingrediente

  • 350 ml cafea rece;
  • 200 ml lapte;
  • 200 ml frișcă lichidă;
  • 90 gr ciocolată;
  • Cuburi de gheață;
  • Cacao pudră;
  • Esență de vanilie.

Mod de preparare

Pune într-un blender laptele și cafeaua. Adaugă ciocolata topită peste, esența de vanilie și câteva cuburi de gheață. Amestecă pentru câteva secunde până când compoziția devine omogenă. Pune totul într-un pahar înalt, presară deasupra frișcă și cacao pudră.

7.Rețetă Piccolo affogato al caffe
Ingrediente

  • 2 cupe înghețată de vanilie;
  • 50 ml espresso;
  • Nucă de cocos mărunțită;
  • Fructe de pădure.

Mod de preparare

Pune într-un pahar cupele de înghețată, la bază, adaugă peste cafeaua, puțină nucă de cocos și câteva fructe de pădure. Amestecă totul bine și ornează cu câteva boabe de cafea.

8.Rețetă iced latte
Ingrediente

  • 50 ml espresso
  • 100 ml lapte de migdale;
  • O jumătate de linguriță scorțișoară;
  • O linguriță zahră.

Mod de preparare

Pregătește un espresso și toarnă-l într-o formă de cuburi de gheață pe care urmează să o pui la congelator. Lasă totul pentru câteva ore, până când cafeaua este înghețată, după care pune cuburile într-un pahar, toarnă laptele peste, adaugă puțin zahăr și scorțișoară și amestecă.

9.Espresso cu gheață și mentă
Ingrediente

  • Un espresso;
  • 50 ml lapte;
  • O linguriță sirop de mentă;
  • Cuburi de gheață;
  • Frunze de mentă pentru decor.

Mod de preparare

Într-un pahar mare pune cuburile de gheață, adaugă peste cafeaua fierbinte, laptele și siropul de mentă. Amestecă și pune deasupra adaugă câteva frunze de mentă.

10.Cafea cu rom și înghețată
Ingrediente

  • Cafea instant sau 2 plicuri de ness;
  • 500 ml apă;
  • 3 linguri de lapte;
  • 2 linguri de rom;
  • Gheață mărunțită.

Mod de preparare

Pregătește cafeaua instant sau nessul împreună cu apa. Peste cafea adaugă romul. Toarnă într-un pahar gheața mărunțită, cafeaua și laptele. Amestecă și presară deasupra câteva boabe de cafea pentru aromă.

11.Latte cu ciocolată albă
Ingrediente

  • O cafea mare sau 2 espresso;
  • 2 căni de lapte;
  • Câteva cubulețe de ciocolată albă;
  • O esență sau o păstaie de vanilie.

Mod de preparare

Pune într-un pahar înalt cafeaua pregătită, adaugă peste ciocolata pe care ai topit-o la bain marie, esența de vanilie și laptele. Amestecă totul și presară deasupra câteva frunze de mentă sau scorțișoară pentru prospețime.

Poftă bună!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea