“Fonduri europene pentru mediul rural”, o altfel de campanie de informare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Din această lună se desfăşoară campania de informare intitulată “Fonduri europene pentru mediul rural”, având ca scop accesarea fondurilor europene FEADR pentru proiecte de investiţii, derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a anunţat Marian Ionescu, directorul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 7 Centru Alba Iulia (foto).
Spre deosebire de toate acţiunile de informare de până acum, această campanie va fi abordată diferit de către reprezentanţii instituţiilor implicate din cele 6 judeţe, existând mai multe tipuri de interacţiune cu potenţialii beneficiari. De exemplu, câte un specialist al Oficiului Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba (OJPDRP) se va deplasa într-o gospodărie rurală, unde se vor aduna cel mult 7 persoane, vecini, rude şi prieteni ai gazdei, reprezentantul OJPDRP Alba urmând să le explice pe înţelesul lor modul în care se pot obţine banii europeni. În judeţul Alba vor fi 6 astfel de acţiuni de tip kitchen-table.
O altă acţiune directă este informarea prin atelierele de lucru care se vor constitui pe timpul celor 4 caravane ce vor fi organizate la nivel judeţean, îndeosebi la primării. La acestea se adaugă o conferinţă judeţeană, cu cel puţin 150 de participanţi, seminarii tematice, reuniuni de exemplificare a unor proiecte, participarea şi organizarea unor evenimente publice de profil. Începând din luna martie, prin această campanie de informare vor fi organizate conferinţe în fiecare judeţ. Pe pagina de internet www.apdrp.ro s-a creat o secţiune specială pentru campanie, iar cei interesaţi pot consulta calendarul şi evenimentele care se derulează în această lună, campania lansată în 2 februarie urmând să se încheie după 5 luni de zile. Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ion 5 februarie 2011 at 13:49

multam fain domnule Ghergu,DA FI SIGUR CA LA NOI NU AJUNG

Comentariile sunt oprite