Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Tânărul din Alba suspectat de comiterea unui viol, în Sibiu, a fost arestat preventiv. Are 25 de ani, este din Blaj și nu este la prima infracțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tînărul reținut, luni, de polițiștii din Sibiu, bănuit de săvârșirea în data de 25 iulie a unei infracțiuni de viol, a fost arestat preventiv. Se numește Daniel Zăpor, are 25 de ani și este din Blaj, iar în ultimul timp a locuit fără forme legale în municipiul Sibiu.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului ZĂPOR DANIEL, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată,(…) lipsire de libertate în mod ilegal, (…) şi viol în formă continuată (două acte materiale), (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de astăzi 03.08.2016, până la data de 01.09.2016 ora 24:00 inclusiv”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul Judecătoriei Sibiu.

Potrivit ziarului ”Ora de Sibiu”, tânărul mai fost judecat și condamnat în luna iulie 2015 de către judecătoria Luduș pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Violatorul a fost reținut atunci pentru 30 de zile, în perioada 5.06.2015 – 4.07.2015, iar apoi a fost condamnat la 4 ani cu  supraveghere de către serviciul Probațiune al Tribunalului Mureș. Zăpor Daniel a lucrat în ultimii ani ca cioban la oi la mai multe stâne de pe teritoriul județelor Alba și Mureș. El se afla din data de 22 iulie în vizită la părinții săi, aceștia locuind în Sibiu de mai bine de șapte ani, fără forme legale.

SURSA FOTO/VIDEO: oradesibiu.ro

Conform comunicatului de presă al IPJ Sibiu, în fapt, în data de 25 iulie 2016, în jurul orelor 4,20, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către Unitatea Primiri Urgențe Sibiu din cadrul Spitalului Județean Sibiu cu privire la faptul că, la această unitate, s-a prezentat o tânără care reclamă că a fost victima unei infracțiuni comise cu violență, fiind agresată sexual.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii sibieni din cadrul structurilor de investigații criminale și celei de criminalistică au confirmat fapta constând în aceea că, în cursul nopții de 24 spre 25 iulie, în timp ce se afla pe strada Maramureșului din municipiul Sibiu, victima a fost acostată de un bărbat necunoscut care a lovit-o și a forțat-o să întrețină raporturi sexuale.

”La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu s-a declanșat o amplă acțiune de identificare și prindere a presupusului autor, cercetările vizând săvârșirea infracțiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate si tâlhărie calificată.

Probele recoltate de cadrele medicale din cadrul UPU Sibiu au dat un rezultat pozitiv în expertiza specialiștilor Institutului Național de Criminalistică din cadrul Politiei Române București, reușindu-se astfel, identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, domiciliat în județul Albă și, fără forme legale, în municipiul Sibiu.

Întrucât cu privire la presupusul autor existau date și informații că obișnuiește să călătorească interjudețean la intervale scurte de timp, polițiștii sibieni au efectuat verificări specifice în urma cărora, în mai puțin de 24 de ore, bănuitul a fost localizat pe raza municipiului Sibiu”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Astfel, în dimineața acestei zile, polițiștii Biroului de Investigații Criminale în colaborare cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, sub coordonarea directă a conducerii Poliției Sibiene, bănuitul a fost depistat și reținut de polițiștii sibieni pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Bărbatul este în prezent audiat de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate, respectiv tâlhărie calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea