Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în 21-23 octombrie, conferința de securitate informatică INFOSEC UAB

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Obiectivele conferinței de securitate informatică INFOSEC UAB sunt dezvoltarea culturii de securitate informatică, conștientizarea riscurilor și amenințărilor derivate din activitățile desfășurate în spațiul cibernetic precum și cunoașterea modului de prevenire și contracarare a acestora.

uabConferința se adresează atât studenților cât și mediului de afaceri/instituțiilor publice. Se vor susține prezentări și workshop-uri pe teme de securitate informatică (atât offensive cât și defensive security). Se vor discuta aspecte legate de vectorii de atac și măsurile necesare pentru prevenirea, stoparea și/sau limitarea consecințelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

Sunt așteptați speakeri de la Cert-ro, SecureWorks, Fortinet, DEV51, Bit Sentinel și alți experți în securitatea cibernetică din țară și din străinătate.

Participarea este gratuită.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul conferintei, http://infosec.uab.ro

Context:

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informații și comunicații a avut un impact major asupra ansamblului social, marcând adevărate mutații în filozofia de funcționare a economicului, politicului și culturalului, dar și asupra vieții de zi cu zi a individului. Practic, în prezent, accesul facil la tehnologia informației și comunicațiilor reprezintă una dintre premisele bunei funcționări a societății moderne.

Spațiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism și anonimat, generând deopotrivă oportunități de dezvoltare a societății informaționale bazate pe cunoaștere, dar și riscuri la adresa funcționării acesteia (la nivel individual, statal și chiar cu manifestare transfrontalieră).

Alături de beneficiile incontestabile pe care informatizarea le induce la nivelul societății moderne, aceasta introduce și vulnerabilități, astfel că asigurarea securității spațiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicați, mai ales la nivel instituțional, unde se concentrează responsabilitatea elaborării și aplicării de politici coerente în domeniu.

România urmărește atât dezvoltarea unui mediu informațional dinamic bazat pe interoperabilitate și servicii specifice societății informaționale, cât și asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a intereselor de securitate națională, într-un cadru legal adecvat. Din această perspectivă se resimte necesitatea dezvoltării culturii de securitate cibernetică a utilizatorilor sistemelor informatice și de comunicații, adesea insuficient informați în legătură cu potențialele riscuri, dar și cu soluțiile de contracarare a acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea