Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un polițist și un pădurar de la Ocolul Silvic Horea, anchetați după ce au permis și favorizat furt de material lemnos. Peste 400.000 de lei, ridicați după percheziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un polițist și un pădurar din județul Alba sunt cercetați sub control judiciar, sub acuzații de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității, după ce au permis și favorizat furt de lemne dintr-un ocol silvic. După percheziții s-au ridicat peste 400.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Horia Apuseni, sunt cercetați sub control judiciar.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 25 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar  pe  durată de 60 de zile față de inculpatul MATEI VASILE MARIUS (pădurar în cadrul Ocolului Sivic Horia Apuseni S.R.L.), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului și față de inculpatul LAZEA DAN (agent de poliție în cadrul I.P.J. Alba) pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizarea făptuitorului”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalului Alba.

Anchetatorii au efectuat, joi, șase percheziții pe raza județului Alba, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri și suma de 407.700 de lei.

”În fapt, s-a reţinut că în perioada decembrie 2016 – aprilie 2017 lucrătorul silvic, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a permis sustragerea de material lemnos din cantonul ce îi era repartizat, fără a lua măsuri de constatare a unor contravenții și infracțiuni silvice comise de mai multe persoane, împiedicând prin acțiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la acestea”, potrivit sursei citate.

Totodată, polițistul a divulgat informații nedestinate publicității privind efectuarea unor controale.

”S-a stabilit că lucrătorul de poliție a divulgat date nedestinate publicității privind efectuarea de controale pe linie silvică de către alți lucrători de poliție și organe silvice împiedicând prin acțiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la persoanele bănuite de furt și tăiere ilegală de arbori”, mai arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă trimis vineri de Serviciul Județean Anticorupție Alba în acest dosar mai este cercetat, în liberate, un polițist, care a fost audiat joi.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea