Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un nou sens giratoriu va fi finalizat până la 15 mai

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a alocat fonduri din bugetul local pentru executarea în acest an a patru sensuri giratorii permanente în interiorul oraşului. Primul dintre acestea este amplasat la intersecţia străzilor Calea Moţilor şi Bulevardul Horea. Reabilitarea acestei intersecţii prin introducerea unui sens giratoriu a fost determinată de mai mulţi factori. În ultimii ani s-au înregistrat numeroase accidente uşoare în zona respectivă, multe dintre ele rezultând la intersecţia străzii Septimius Severus – cartier Tolstoi cu Calea Moţilor. Prin sistematizarea căilor de rulare se doreşte înlăturarea în mare măsură a riscurilor existente în prezent la accesarea arterei colectoare – Calea Moţilor- dinspre cartierul Tolstoi. O altă motivaţie importantă pentru această investiţie este un studiu de trafic realizat în anul 2001 prin care se demonstra oportunitatea amplasării de sensuri giratorii pe mai multe artere pentru fluidizarea traficului. S-a avut în vedere şi faptul că zona respectivă este specifică traficului greu pe direcţiile Zlatna şi Cluj. Un alt beneficiu direct este posibilitatea trasării unei noi treceri de pietoni care să favorizeze traversarea străzii Calea Moţilor spre centru (în apropierea străzii Aurel Vlaicu).
În urmă cu doi ani s-a solicitat un studiu de soluţie firmei Veltona (lider naţional în proiectare de trafic auto). Ulterior s-a proiectat soluţia finală pentru acest sens giratoriu. În anul 2010, Consiliul local a votat studiul de fezabilitate pentru amenajarea a 10 intersecţii din oraş.
Până în acest moment s-au desfăcut insulele existente şi s-a turnat stratul de beton stabilizant. În cursul zilei de azi, 21 aprilie, dacă vremea va permite, se va turna asfaltul, urmând ca toate lucrările să fie finalizate până în data de 15 mai. Sensul giratoriu va avea un diametru de 11 m şi va avea două benzi de circulaţie cu lăţimea de 5 metri fiecare. Costul lucrărilor este de 221.323,08 lei (fără TVA).
Tot în acest an se vor permanentiza sensurile giratorii din alte trei intersecţii: Calea Moţilor cu Strada Doinei, Henri Coandă (fostă Oborului) cu Vasile Alecsandri şi Toporaşilor cu Bulevardul Revoluţiei.
Primăria mulţumeşte pentru înţelegere tuturor participanţilor la trafic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea