// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Solina Group va achiziționa compania Supremia din Alba Iulia, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România

Solina Group, companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, cu sediul în Franța, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea Supremia Grup, de la Levente Hugo Bara, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România.

Acordul privind achiziționarea companiei de către Solina Group este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenței, care este aşteptat în următoarele luni.

”Solina Group (”Solina”), companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa anunţă că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea companiei Supremia Grup de la Levente Hugo Bara, fondatorul și proprietarul  companiei. Acordul  este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenței, care este aşteptat în următoarele luni”, se arată în comunicat.

Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente din România fiind activă în Europa de Est și Vest, precum şi Scandinavia.

De când a înființat compania în anul 2000, Levente Hugo Bara a construit o corporație care are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de peste 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei. Pentru Solina, achiziția reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană. 

Laurent Weber, CEO Solina Group, a declarat că acest acord este un pas major pentru compania pe care o reprezintă.

“Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială și care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcționale şi mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia şi suntem dornici să incepem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina. Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est și Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare oferind servicii profesionale clienților precum şi o companie foarte agilă. Această achiziție va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii, de asemenea oferind oportunităţi unice de creștere a business-ului pentru furnizorii noștri preferați”, a declarat Laurent Weber. 

La rândul său, Levente Hugo Bara a spus că Solina este cel mai bun partener pentru Supremia.

“Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creștere ca acționar unic, este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia.Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizaţiei noastre având un potențial de dezvoltare interesant iar grupul nou format va deveni mai puternic şi un partener mai atractiv pentru clienţii noştri”, a spus Levente Hugo Bara

Părţile au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei, potrivit sursei citate.

Solina Group este un lider european pe piața ingredientelor alimentare, cu 14 facilități de producție, centre multiple cercetare și dezvoltare și birouri regionale de vânzări. Serviciile Solina oferă soluții personalizate pentru industria alimentară în ceea ce privește funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi  soluții nutriţionale. Solina este de asemenea un furnizor important pentru măcelării şi în piața de servicii alimentare. Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1200 de angajați, prezenţă directă în 17 ţări și deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări.

Fondată în anul 2000, la Alba Iulia, Supremia Grup este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind un jucător important în piață la nivel european și prima companie din industrie, din România, care a implementat, începând din 2011, Sistemul de Management Kaizen. Acest tip de management este un sistem orientat spre optimizarea performanței proceselor și a dezvoltării oamenilor, cu scopul îmbunătățirii continue.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

10 Răspunsuri la Solina Group va achiziționa compania Supremia din Alba Iulia, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România

 1. Nelu 27.03.2017 la 13:07

  Totusi, de ce s-a vandut ?

  • Mihai 27.03.2017 la 16:18

   pai cum de ce?
   Începuse sa fie un pericol pentru ei…pentru străini…(vezi cazul albalact)…urmeaza transavia…

 2. Titi 27.03.2017 la 13:21

  S-a vândut pt ca e prea complicat sa ai o afacere de succes in România.de aia!

 3. Hotii! 27.03.2017 la 17:26

  Au cumparat-o că sa o pună pe butuci. Toata industria din tara a fost privatizată la niste smecheri a căror interese sunt ascunse. Ei vor sa elimine concurenta de pe piata așa că le cumpără după care le închid facandu-si rentabila fabricile din tara lor

 4. pilu 27.03.2017 la 19:24

  Acum se vede ca Levente asta a fost doar paravanul. Ce motive puerile baga. In continuare vorba lui Mihai. Vai de ea Romanie.

 5. Don Simon 27.03.2017 la 21:29

  Bine ca a vandut-o. Cu salarii mizerabile nu ai cum sa rezisti. Asteptam sa se vanda si Prefera Foods.

 6. Mircea 28.03.2017 la 7:13

  Desi se explica destul de clar in articol “de ce s-a vandut”, ma amuza teribil teoriile de conspiratie ale comentatorilor :)))))

  • pilu 28.03.2017 la 13:30

   Mirecea tu pe ce lume traiesti ? Pe vremea lui Mircea cel Batran ? Tu esti unul dintre cei care mai cred in ”revolutie”. Sa traiesti !

   • Mircea 28.03.2017 la 21:14

    Cu siguranta nu traiesc in lumea ta Pilule!!
    Sa traiesti!

 7. mike 28.03.2017 la 21:06

  Nu o sa treaca un an ,si toti angajatii vor primii cisma –Dupa nume – hugo bara- e strain si il doare oblu in plachiuri de Romania — Cumparatorul va inchide afacerea pentu asi proteja imperiul lui. Fac pariu cu -mircea — atunci o sa inteleaga