Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Simone Albani: Judeţul Alba are nevoie în 2012 de un conducător adevărat şi care ştie să aducă locuri de muncă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu un an înainte de alegerile locale, probabil comasate cu parlamentarele, situaţia din judeţul Alba se prezintă clar: actuala conducere nu are o viziune despre cum trebuie dezvoltat judeţul, iar proiectele care există sunt derulate cu stângăcie.

Nu e nici o îndoială că domnul Dumitrel şi partidul său, PDL, au eşuat în Alba, ca şi în România în general. Au eşuat să producă prosperitate sau vreo dezvoltare în deja 3 ani şi ceva de mandat. Domnul Dumitrel şi amicii săi politici manifestă şi aici în Alba aceleaşi defecte pe care PDL le are în politica naţională, prin felul în care sărăceşte nu doar oamenii, ci şi firmele care ar trebui să fie motoare ale economiei. Guvernul Boc nu a fost în stare să producă în afară de tăieri de salarii, de alocaţii şi de bugete, vreo politică de dezvoltare sau să pună ceva în loc. La fel, la Alba, domnul Dumitrel este într-un offside permanent, nereuşind de ani de zile să iasă din anonimat, să arate că poate să aducă locuri de muncă.

Lipsa de viziune a domnului Dumitrel se manifestă prin incapacitatea de a-şi propune un obiectiv simplu: locuri de muncă – şi de a-l urma. Am prezentat deja nenumărate idei despre cum ar putea fi „mişcată” economia din Alba: colaborări cu Camerele de Comerţ ale statelor din UE, parcuri industriale, turism, ideea Capitalei Culturale Europene ca motor de promovare, o infrastructură modernizată inteligent. Nimic din acestea sau ceva la schimb nu intră în preocupările actuale ale domnului Dumitrel şi ale PDL.

Marile proiecte de infrastructură ale judeţului realizate în ultimii ani nu îi aparţin domnului Dumitrel, ci predecesorilor săi, echipelor care au lucrat înaintea sa – preşedinţii de Consiliu Judeţean anteriori. Şi el o ştie. De fapt, o mână de oameni pricepuţi, tehnicieni destoinici din Consilul Judeţean au salvat ani de zile aparenţele pentru domnul preşedintele al Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel. Au reuşit să îl ţină pe linia de plutire pe el şi judeţul.

Dar nu e suficient! Nu e suficient să fie în Consiliul Judeţean câţiva oameni care să-l salveze de propria incompetenţă pe preşedintele Dumitrel. Lipsa de viziune se simte, lipsa de iniţiative adevărate pentru judeţ ne ţine pe loc şi asta e grav. E nevoie de un lider, de un om cu o viziune economică modernă, care înţelege cum funcţionează afacerile din ziua de azi, cum trebuie atraşi banii! Domnul Dumitrel nu e în stare.

Acum proiectele judeţene se limitează la asfaltări făcute prost, la a mima târguri de turism sau agricole care nu aduc niciodată în faţă ceva nou, sau la mici spectacole, de mică anvergură, cu care domnul Dumitrel se dă „cult” prin judeţ – fără să vadă cât de ridicol este. Premiile anuale pentru oamenii de afaceri au arătat mereu, dar şi acum în 2011, că în judeţul Alba de ani de zile nu sunt afaceri noi, business-uri noi cu care să ieşim din criză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea