Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Senatorul Atanasiu, despre protestele privind Roșia Montană: Au dreptate și unii și ceilalți. Toți au voie să se teamă!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Singurul senator de Apuseni din Romania, liberalul Teodor Atanasiu, consideră că toți cei din zona pe care o reprezintă, fie că sunt PRO sau CONTRA proiectului minier de la Roșia Montană,  “au dreptate” și că, toți au voie să se teamă.

Întrebat, astăzi la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, ce le transmite localnicilor din zona Munților Apuseni, care protestează pro dar și împotriva proiectului de lege privind investiția de la Roșia Montană, respectiv pro și contra începerii exploatării propriu-zise, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat că nu le transmite nimic, pentru că și cei care manifestează pro și cei care protesetază contra acestui proiect au deopotrivă dreptate.

Senatorul Teodor Atanasiu: Nu le transmit nimic. Ei au dreptate și unii și ceilalți. Până nu există un aviz tehnic care să spună nu e poluare, sau este poluare, au dreptate și cei care spun că nu-i și cei care spun că e. Toți au voie să se teamă. Până statul român, prin instituțiile abilitate, nu spune că este sau că nu este. Ca să rupă pisica în două.”

Reprezentantul moților în Senatul României a mai spus că s-a făcut o mare greșeală când s-a trimis  în dezbatere publică un proiect, înainte ca acesta să aibă avizele tehnice, care să spună foarte clar dacă corespunde sau nu, din fiecare punct de vedere în parte.

Acesta a explicat că ceea ce contează acum cel mai mult este să se exprime acei specialiști care dau avizul tehnic pentru proiect

Pentru că pe mine asta mă deranjează cel mai tare legat de proiectul acesta de lege. Că s-a trimis în dezbatere publică un subiect fără să ai avizele tehnice pe el. Fără să fie foarte clar din punct de vedere al tehnicienilor dacă corespunde sau nu.

M-am uitat și la cei pro și la cei contra că au geologi printre ei, toți au experți de mediu printre ei. Ori, am văzut academicieni care spun că-i bun proiectul și academicieni care spun că e rău, am văzut geologi și experți în mediu care spun că e bun și care spun că e rău, și exemplele pot continua.

Pentru noi însă, contează să se exprime acei specialiști care dau avizul tehnic pentru acest proiect„ a explicat senatorul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea